Osijek
DONACIJE KBC-U I DALJE PRISTIŽU

Prioritet je sanacija klinika Ginekologije, Pedijatrije i Interne
Objavljeno 29. srpnja, 2016.
Danas (petak) očekuje se i svečano otvorenje opremljene dnevne bolnice Kliničkog zavoda za endokrinologiju

Punih mjesec dana otkako je neviđena oluja poharala Osjek i oštetila brojne objekte, među kojima je i Ginekologija i Pedijatrija osječkog Kliničkog bolničkog centra, ta ustanova primila je brojne novčane donacije, ali i one u materijalu i bolničkoj opremi.

Jučer je tako HEP donirao 30.000 kuna, a taj će se novac, prema riječima dr. Vlatka Kopića, zamjenika ravnatelja osječkog KBC-a, utrošiti za sanaciju ustrojstvenih jedinica, i to ne samo onih pogođenih nevremenom. Podsjetimo, prije nekoliko dana nakon obilne kiše fekalije su preplavile podrum Klinike za unutarnje bolesti, nakon čega je dio iseljen i, prema riječima dr. Kopića, bit će saniran i uređen.

- Od ponedjeljka krećemo sa sanacijom, a za vikend rješavat će se kanalizacijski sustav podruma Interne, budući da preko vikenda ondje ne boravi toliko pacijenata kao tijekom tjedna. Danas (petak, nap. a.) očekujemo još i oko 100.000 kuna vrijednosti donacije tvrtke Mapei koja će darovati ljepila, masu za fugiranje, hidroizolacijska sredstva i sl., a to ćemo iskoristiti za sanaciju podruma Interne - najavio je dr. Kopić.

I to nije sve, jer se danas (petak) očekuje i otvorenje opremljene dnevne bolnice Kliničkog zavoda za endokrinologiju. Zahvaljujući danskoj tvrtki Novonordisk koja je donirala opremu, ondje će se otvoriti dnevna bolnica, a bolesnici će se, kaže dr. Kopić, također i educirati o važnosti pravilne prehrane i tjelesnoj aktivnosti.

Marija MIHELIĆ
Povlašteno parkiranje u Tranzitu

Osječki KBC i Tranzit danas će također sklopiti sporazum nakon kojeg će uz povlaštenu cijenu parkirne karte djelatnici bolnice moći parkirati svoje automobile.

- Izišli su nam u susret pa će tako za 150 kuna mjesečno svaki djelatnik, ako to želi, moći parkirati. Isto tako, riješili smo parkiranje dobrovoljnih davatelja krvi - poručio je dr. Kopić.

30

tisuća kuna jučer je donirao HEP, a taj novac će se utrošiti za sanaciju ustrojstvenih jedinica

100

tisuća kuna vrijednost je donacije tvrtke Mapei, koja se sastoji od ljepila, mase za fugiranje, hidroizolacijskih sredstava...

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike