Regija
RADIONICE

Vinkovčani se upoznali s robotom mBot i programiranjem
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

U okviru projekta STEM auto, a u organizaciji Croatian Makers - Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM Zagreb održane su dvije radionice iz robotike, u Područnoj školi Zrinskih Nuštar u Ceriću te u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. U Ceriću se okupilo osmero dječaka i djevojčica pod vodstvom učiteljice Marice Konstantinović-Jurec, dok je u Vinkovcima bilo petnaestak dječaka i djevojčica koji su s velikom zainteresiranošću pratili svaki dio radionice pod vodstvom ambasadora Vlade Lendvaja.

- Ovo su radionice o upoznavanju robota mBot te njegovu programiranju preko računala. Djeca su učila kako spojiti robota s računalom, kako uključiti svjetlosne i zvučne signale, pokrenuti robota te kako se služiti njegovim senzorima da prati crtu, odnosno da ne ispadne s ceste. Sve radionice koje smo održali dobro su posjećene. Djeca ne moraju imati predznanje za radionicu, međutim sva djeca koja dođu dobro su upoznata s robotikom. Do sada smo bili u Glini, Erdutu, Čepinu, Osijeku, Područnoj školi Zrinskih Nuštar u Ceriću te u Vinkovcima, a još imamo puno toga obići ovim projektom. Dovodimo STEM u male sredine preko ljeta, nešto kao moderni Bibliobus - istaknuo je Lendvaj.

Radionice se održavaju do 15. kolovoza s inicijalnim radionicama baziranima na istim mBotovima na kojima se održava Croatian Makers liga.

Croatian Makers u pokretu je namijenjen ponajprije manjim mjestima, pa i selima čije ustanove do sada nisu sudjelovale u Croatian Makers ligi. Osim toga, ove radionice služe kako bi se što više mladih uključilo u Croatian Makers ligu, koja će od jeseni ponovo krenuti u većem opsegu.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike