TvObzor
BIOGRAFSKA INSPIRATIVNA KOMEDIJA STEPHENA FREARSA

Slavno neslavna Florence
Objavljeno 29. srpnja, 2016.
Film je priča o slavnoj nasljednici i pripadnici visokog društva koja je opsesivno slijedila san o pjevačkoj karijeri

Godina je 1944., a nasljednica Florence Foster Jenkins u samom je vrhu njujorške društvene scene. Velikodušna pokroviteljica klasične glazbe i osnivačica kluba obožavatelja Verdija zajedno sa suprugom i menadžerom St. Clairom Bayfieldom gradu nudi prekrasne tableaux vivants, a u glavnoj ulozi uvijek je, tko drugi nego, Florence. Pri posjetu Carnegie Hallu nakon nastupa slavne sopranistice Lily Pons, Florence dobiva inspiraciju vratiti se pjevanju i odlučuje uzeti sate pjevanja, a lojalni Bayfield pruža joj podršku u naumu. Tu je i Cosme McMoon, mladi pijanist kao pratnja. Njemu je to posao iz snova! To jest, to mu je bio posao iz snova sve dok nije spoznao da Florence, koja se smatra vokalnim fenomenom, jedva može otpjevati notu. McMoona dodatno zbunjuje što je Florence udana za Bayfielda, a on cijelo vrijeme živi s djevojkom Kathleen.

Florence odlučuje održati privatni koncert, a Bayfield se pobrine, kao i uvijek, da tome prisustvuju samo „istinski ljubitelji glazbe“ – njeni prijatelji koji su oduševljeni radošću koju ona širi kad pjeva. Koncert je iznimno uspješan, a Florence slijedom toga odlučuje nastupiti u slavnoj dvorani Carnegie Hall i pokloni tisuću ulaznica veteranima. Bayfield i McMoon nalaze se pred potencijalnom katastrofom. Bez kontrole nad publikom, ne mogu održavati privid koji su stvorili za Florence – svijet ljubavi i dobrote u kojem je sve lijepo.

Stephen Frears, Meryl Streep i Hugh Grant čine glavnu ekipu filma Slavno neslavna Florence, toplu i inspirativnu komediju o ljubavi, glazbi i ostvarenju snova. Priča o Florence odmah je osvojila autora Nicholasa Martina. “Čuo sam pjesmu na YouTubeu i oduševila me iskrenost njenog glasa i bilo je to vrlo dirljivo, smiješno i istovremeno žalosno. Stalno sam slušao tu pjesmu i krenuo sam otkriti više o njenom životu. Tada sam shvatio da je priča o njenom nastupu u slavnom Carnagie Hallu izvrstan predložak za film”, kaže autor.

Autor scenarija je Nicholas Martin, a režiju potpisuje Stephen Frears, najpoznatiji po filmovima “Philomena”, “Kraljica”, “Hi-Fi”, “Opasne veze”, “Tamara Drewe” i “Slučajni junak”. Glavne uloge u filmu tumače Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson i Nina Arianda. (N.K.)

MERYL STREEP

Meryl Streep već 40 godina s iznimnom vještinom portretira šarolike likove, a jednako je uspješna u kazalištu, na televiziji i na filmu. Karijeru je započela na njujorškim kazališnim daskama i odmah se prometnula kao vrsna glumica. Samo tri godine nakon diplome debitirala je na Broadwayu i osvojila Emmy (Holocaust) i prvu nominaciju za Oscar (Lovac na jelene). S čak tri Oscara nagrađena je 2015. i taj rekord i dalje stoji, a 19. nominaciju donijela joj je uloga u “Into the Woods”. Aktivna je u borbi za okoliš i podržava uzgoj organske hrane i održivi razvoj preko organizacije M&O. Nositeljica je brojnih priznanja i odlikovanja. Don Gummer, suprug slavne glumice, kipar je, a imaju sina i tri kćeri.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike