TvObzor
NOVI AKCIJSKI SPEKTAKL REDATELJA ANTOINEA FUQUE

Nova ekranizacija klasika “Sedmorica veličanstvenih”
Objavljeno 29. srpnja, 2016.
Film je remake remek-djela “Sedam samuraja” najvećeg japanskog redatelja Akire Kurosawe koji se nalazi na svim listama najboljih i najutjecajnijih filmova ikada snimljenih

Iako je za rujan najavljen dolazak novog nastavka serijala o Bridget Jones, muški dio publike nikako neće ostati zakinut za dobar kinoprovod. Dapače, oni će uživati još više u pravom akcijskom spektaklu majstorskog redatelja Antoinea Fuque – Sedmorica veličanstvenih. U ovom filmskom hitu glavnu ulogu ostvarila je holivudska zvijezda i dvostruki dobitnik nagrade Oscar Denzel Washington.

Remake “Sedam samuraja”

Gradić Rose Creek nalazi se pod smrtonosnom kontrolom industrijalista Bartholomewa Boguea pa očajni građani zatraže pomoć sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i unajmljenih revolveraša – Sama Chisloma, Josha Farradaya, Goodnighta Robicheauxa, Jacka Hornea, Billyja Rocka, Vasqueza i Reda Harvesta. Dok pripremaju grad na krvavi obračun za koji znaju da će kad-tad uslijediti, sedmorica plaćenika na kraju se neće boriti isključivo za novac, već i za nešto puno vrjednije...

Uz Denzela Washingtona glavne uloge u filmu Sedmorica veličanstvenih ostvarili su Chris Pratt, Ethan Hawke i Peter Sarsgaard, a pridružuju im se i Vincent D'Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo te Martin Sensmeier. Akcijski spektakl “Sedmorica veličanstvenih” remake je remek-djela “Sedam samuraja” najvećeg japanskog redatelja Akire Kurosawe koji se danas nalazi na praktički svim listama najboljih i najutjecajnijih filmova ikada snimljenih.

Western klasik iz 60-ih

Godine 1960. snimljen je i istoimeni western klasik s Yulom Brynnerom, Elijem Wallachom, Charlesom Bronsonom i Steveom McQueenom u glavnim ulogama.

Scenarij su zajedničkim snagama napisali John Lee Hancock (scenarist i redatelj hvaljene sportske drame “Priča o prvaku” za koji je Sandra Bullock osvojila Oscara) i Nic Pizzolatto (kreator i glavni scenarist trenutno jedne od najpopularnijih televizijskih serija “Pravi detektiv”) pa je logično očekivati film koji će, osim što će postati siguran box-office hit, biti i mamac za prave filmoljupce. Sudeći prema kinonajavi, jasno je da napetih i eksplozivnih akcijskih scena neće nedostajati. (N.K.)

Akcijski spektakl

u domaća kina i IMAX stiže 22. rujna

REDATELJ FILMA

Na velikom platnu Antoine Fuqua debitirao je solidnim akcijskim uratkom “Elitni ubojice” (1998.) u kojemu je surađivao s Johnom Wooom. Dvije godine kasnije, snimio je “Bait” (2000.), u kojem Jamie Foxx glumi brbljavog lopova koji će pomoći policiji u lovu na ubojicu. Zatim je uslijedila krimi-drama “Dan obuke”(2001.), u kojoj su glumili Ethan Hawke i Denzel Washington, kojemu je ova uloga donijela Oscara za glavnu ulogu. Filmskoj umjetnosti Fuqua se ponovno vraća 2003. kad snima “Suze Boga sunca” s Monicom Belluci i Bruceom Willisom, da bi godinu dana kasnije filmskoj publici isporučio povijesni spektakl “Kralj Arthur”' (2004.). Tri godine kasnije režirao je još jednu akcijsku dramu “Shooter” s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi, a nakon toga i jedan od svojih najhvaljenijih filmova “Zakon ulice”. Od 2013. godine snimio je tri filma u razmaku od jedne godine. “Pad Olimpa”, “Pravednika” u kojemu ponovno surađuje s Washingtonom, te prošlogodišnji “Lijevi kroše” gdje su glavne uloge odigrali Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker i Rachel McAdams.

Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike