Dome slatki dome
SAVJETI

Što uzgajati u kojoj prostoriji?
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

Mnogo je razloga zbog kojih biljke pozitivno djeluju na zdravlje ljudi. One pročišćavaju zrak, upijaju elektromagnetna zračenja, štite nas od buke, suzbijaju smrad, ali i oživljavaju životni prostor i daju mu dušu.

1.Ovisno o tome koliko imate svjetla u dnevnom boravku, smjestite u njega hortenzije, juku i dracenu, koje “vole” tamne i suhe prostore, ili agavu, koja će preživjeti visoke temperature uz mnogo sunca.

2.Tropske vrste dobro se snalaze u prizemljima s dosta svjetla, s pravom dozom vlage i toplim, stalnim temperaturama. Sjeverne prozore i podrume možete koristiti za mahovine i lišajeve, kao i za begoniju.

3.Za hodnike koristite izdržljivije biljke kao što su drvo života, bršljan i dracena, ali ih zimi udaljite od ulaznih vrata zbog hladnoće. Ako u hodnicima imate krovne prozore, možete ispod njih staviti fikuse i begonije.

4.Na kuhinjsku prozorsku dasku stavite začinsko bilje i aloe veru koju možete koristiti kod opeklina pri kuhanju. Ako vam je prozor u kuhinji sunčan, uživat će orhideje, a na sjevernim prozorima uspijevat će paprat. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike