Osijek
ZELENE OAZE

U Čepinu uređuju dva nova
parka vrijedna 1,3 milijuna kuna
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

Na valu odlične realizacije nedavnog uređenja Lovačkog doma i šumarka s igralištem, Općina Čepin nastavlja s novim hortikulturalnim projektima i u drugim dijelovma naselja čime će oplemeniti dva poprilično velika javna prostora.

- Kronični je nedostatak uređenih prostora koji bi preuzeli funkciju dnevnog boravka na otvorenom, nedostaje mjesta za opuštanje, druženje, aktivni odmor… Stoga planski uređujemo i opremamo što više ovakvih prostora na području cijele općine – kaže čepinski načelnik Dražen Tonkovac čiji je zamjenik Ivan Žeravica vodio aktivnosti vezane za apliciranje na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

- U namjeri da osiguramo dodatna sredstva za uređenje javnih površina u neposrednoj blizini čepinskih dviju osnovnih škola, pokrenuli smo inicijative prema alternativnim izvorima financiranja. Naše aplikacije na natječaje ocijenjene su pozitivno i dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 500.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja, a 150.000 kuna od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Ukupna vrijednost tih investicija procjenjuje se na oko 1,3 milijuna kuna, a trenutno se provodi postupak javne nabave – kaže Žeravica.

Ovim projektom realizirat će se dugogodišnja ideja da se omogući sigurniji ulazak djece u OŠ Miroslava Krleže; dva odvojena parka koja su bila ograđena derutnom kamenom ogradom pretvorit će se u multifunkcionalni prostor s novouređenim stazama koje će voditi do „dvorišnog“ ulaza u Školu ispred kojeg će biti uređena mala zelena oaza, veliki prostor ispred škole i Centra za kulturu bit će opremljen igralima za djecu, suvremenim solarnim klupama na kojima će se moći puniti mobiteli, dostupna će biti besplatna WI-FI bežična mreža… Velika zelena površina ispred OŠ Vladimira Nazora uredit će se u prostor opuštanja, ali i aktivnog provođenja slobodnog vremena svih dobi sumještana; osim zelenih površina, igrala za najmlađe, stolova za stolni tenis, pilatesa na otvorenom, odbojke u pijesku… uredit će se i okolne pristupne staze. Općinska uprava uvjerena je da će sumještani s radošću dočekati uređenje prostora u njihovoj blizini pa ih mole za razumijevanje tijekom radova koji predstoje.

Darko PEJIĆ

500

tisuća kuna dodijeljeno je Općini Čepin od Ministarstva regionalnog razvoja, a 150.000 kuna od Ministarstva graditeljstva

Najčitanije iz rubrike