Osijek
ODLUKE URBANE AGLOMERACIJE

Vodovod utvrdio način odvodnje otpadnih voda
Objavljeno 27. srpnja, 2016.

Urbana aglomeracija Osijek, koja uz gradove Osijek, Belišće, Valpovo obuhvaća i 16 susjednih općina, od kojih je jedna iz susjedne Vukovarsko-srijemske županije, počinje donositi i prve odluke koje su tiču ovog urbanog “zajedništva”. Tako je Vodovod Osijek kao isporučitelj vodnih usluga zatražio, a na posljednjoj sjednici Vijeća grada Osijeka i dobio suglasnost za nacrt odluke o odvodnji otpadnih voda u okviru Sustava odvodnje Osijek. Ovaj sustav prostire se na šest jedinica lokalne samouprave, uz Grad Osijek to su općine Čepin, Antunovac, Bilje, Darda i Erdut te su sve one morale dati svoju suglasnost na predloženi nacrt. Njime se prije svega regulira način odvodnje otpadnih voda te način odvodnje onečišćenih oborinskih voda koje se ne ispuštaju u sustav javne odvodnje.

Uglavnom, otpadne vode će se ispuštati u Dravu kod Nemetina na mjestu gdje je sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji predviđena gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Ova suglasnost sada treba dobiti i potvrdu Skupštine Osječko-baranjske županije, a na snagu će stupiti nakon objave u “Županijskom glasniku”. D.Ku.

Otpadne vode ispuštat će se u Dravu kod Nemetina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike