Sport
KAPETAN LJUTIT NAKON KOPRIVNICE

Vitaić: Rekao sam dečkima da se
ne boje, Slaven nije bolji od nas
Objavljeno 27. srpnja, 2016.

Kapetan vinkovačke momčadi Frane Vitaić u Koprivnici je odigrao dobru utakmicu, zabio pogodak, ali malo to vrijedi kad je Cibalia kući došla s porazom i praznih ruku.

- Bilo bi mi draže da je netko drugi postigao pogodak, a da smo mi ostali neporaženi - kazat će kapetan Vitaić.

Pogodak u Koprivnici bio je baš u njegovu stilu, odmjeren i odličan šut s nekih tridesetak metara, koji u pravilu iznenađuju vratare. Iznenadio je i čuvara mreže Slaven Belupa. Imala je Cibalia u Podravini vodstvo od velikih 2:1, kući je mogla ponijeti bar bod, ali domaćin je u završnici preokrenuo i pobjedom od 3:2 slavio drugu ovosezonsku pobjedu.

- Što nam se dogodilo? Ne znam, malo nas je stisnuo Belupo, premda to nije bilo toliko opasno, više su nabacivali nego što su bili opasni. Možda je ovakav kraj bio i danak našem neiskustvu igranja u Prvoj ligi, jer većini igrača ovo su prve utakmice u elitnom razredu. Ono što znam da smo kod vodstva 2:1 trebali biti opasniji prema njihovu golu, tražiti treći pogodak i osigurati pobjedu - dodaje Vitaić.

Frane je ovosezonski prvijenac dočekao u drugoj utakmici, isto kao i lani, ali tada je Cibalia igrala u Dugoj HNL. Postoji još jedna razlika, nije se radovao kao što se radovao pogodcima u Drugoj ligi.

- Ma radovao sam se, naravno da je svatko sretan kad zabije, ali bio sam i ljutit. I prije nego što sam postigao pogodak za 1:1, govorio sam dečkima da se ne boje, da mi ovo možemo dobiti, možemo okrenuti jer Slaven Belupo nije bolji od nas. Nešto kasnije to se pokazalo točno, Tiago je zabio za 2:1, ali na žalost prednost nismo uspjeli zadržati. U završnici nije bilo dobro i Slaven Belupo je okrenuo i pobijedio.

Cibalia je na startu prvenstva odigrala dvije solidne utakmice, ali i doživjela dva poraza. Subota i gostovanje Intera iz Zaprešića nova je šansa za prve ovosezonske bodove. S Interom u Vinkovce stiže i nekadašnji trener Cibalije Samir Toplak.

- Posebno mi je draga ta utakmica i jedva čekam. Igrat ću protiv jednog od mojih najdražih trenera, Toplaka stvarno izuzetno cijenim. Osim toga, u Interu su Mazalović i Filipović, sada i Puljić, sve momci s kojima sam posebno dobar. Utakmica ima dodatnu težinu, jer i mi i Inter tražimo prve bodove ove sezone, pa je pobjeda i jednima i drugima imperativ. Protiv Hajduka i Slavena nismo bili loši, ali protiv Intera možemo još dignuti igru, biti još bolji, dodao je kapetan vinkovačke momčadi Frane Vitaić, koji ponavlja: “Šteta zbog starta prvenstva, mogli smo na tablici imati šest bodova, a imamo nulu.” Nova prilika je Inter, a u Vinkovcima nitko ne sumnja da će Cibalia u subotu upisati prve bodove u ovoj sezoni.

Antun GRGIĆ
IVKIĆU I ŠUTALU STIPENDIJSKI UGOVORI

Stipendijske ugovore s Cibalijom potpisali su mladi vratar Marko Ivkić, koji je došao iz HNK-a Orašje, te stoper Fran Šutalo, prinova iz zagrebačkog HAŠK-a, člana treće HNL Zapad. Obojica su potpisala ugovore na dvije godine. Na čekanju za potpis ugovora su kapetan Frane Vitaić, vratar Zvonimir Šubarić te Luka Muženjak.

Najčitanije iz rubrike