Osijek
DARUJU KRV, PLAĆAJU PARKIRANJE

Dr. Kopić: Osigurat ćemo
besplatno parkiranje
dobrovoljnim davateljima
Objavljeno 27. srpnja, 2016.

Osječanin D. P. (podatci poznati redakciji) krv je dosad dao 58 puta i nema namjeru stati. No, ljuti ga novi režim parkiranja unutar kruga Kliničkog bolničkog centra Osijek, zbog čega je prisiljen kada dolazi dati krv svoj automobil parkirati u zoni naplate.

- Trebali bi ostaviti bar tri mjesta za davatelje, da ljudi koji daju ono najdragocjenije ne moraju još i platiti parking za vrijeme dok su u Zavodu za transfuzijsku medicinu. Taj novac puno znači brojnim davateljima i mislim da bi bilo dobro osigurati takva mjesta - zaključuje D. P.

I do Marka Đukića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek, došle su glasine o nezadovoljnim davateljima. Kaže, dosad je primio nekoliko primjedbi. Iako smatra da bolnica ima zakonsku osnovu zabraniti parkiranje u bolničkom krugu, Đukić također smatra da bi dobrovoljni davatelji krvi trebali biti oslobođeni plaćanja parkiranja. Stoga dobrovoljnim davateljima poručuje da se problem rješava u suradnji s KBC-om i da će uskoro pronaći način kako im osigurati besplatno parkiranje. Ako to ne bude u krugu bolnice, kaže, pokušat će osigurati parkiranje uz vaučer u obližnjem sveučilišnom campusa, a potom će Crveni križ umjesto davatelja platiti parkiranje.

Ipak, čini se da za to neće biti potrebe jer je na naš upit dr. Vlatko Kopić, v.d. zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek, suglasan osigurati besplatno parkiranje dobrovoljnim davateljima.

- Davatelji krvi sudjeluju u humanom činu i svakako ćemo im izići u susret - poručio je dr. Kopić. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike