Kultura
ORGULJE SV. MARKA

Nastup Christopha Bosserta iz Njemačke
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

Treći međunarodni ciklus orguljskih koncerata Orgulje sv. Marka nastavlja se koncertom istaknutog njemačkog umjetnika Christopha Bosserta, koji će u povijesnoj crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu nastupiti denes, 27. srpnja u 19.30 sati.

Bossert je jedan od najistaknutijih svjetskih orguljaša, čije je djelovanje obilježeno glazbom njemačkih skladatelja te višestrukim izvedbama cijelih orguljskih opusa Bacha i M. Regera, najopsežnijih u repertoaru za orgulje. Upravo će njihova djela Bossert suprotstaviti na svom prvom gostovanju za novim orguljama crkve sv. Marka, a kao zaključak koncerta predstavit će i Regerovo grandiozno djelo: Fantaziju i fugu na ime B-A-C-H. Ovim se koncertom obilježava 100 godina od smrti M. Regera, skladatelja koji je nadahnuće crpio iz Bachova stvaralaštva.

Ulaz na koncert je slobodan. Svi koncerti u ciklusu Orgulje sv. Marka održavaju se u organizaciji Oratorijskog društva crkve sv. Marka, a uz podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Ministarstva kulture, HUZIP-a i Župnog ureda crkve sv. Marka. N.Vek.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike