Regija
ZAHUKTALI SE RADOVI U ŽUPANJI

Spoj ceste od Konzuma do pošte, nogostupi i uređenje dvorane
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

Županja je ovih dana veliko gradilište. U tijeku je realizacija značajnih infrastrukturnih projekata. Rekonstrukcija prometnice koja spaja Ulicu dr. Franje Račkog i Aleju Matice hrvatske vrijedna je 1,141.393,44 kune, a radove sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iznosom od 450.000 kuna. Prema riječima Damira Parmaća, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Županje, projekt obuhvaća rekonstrukciju cijelog profila ulice u ukupnoj dužini od 270 metara, dvosmjernog kolnika širine 6 metara te izgradnju nogostupa s obje strane prometnice u širini od 1,20 i 1,60 metara. Bit će uređeno i 36 novih parkirališnih mjesta, umjesto dosadašnjih 19, i riješen problem oborinske odvodnje. Vozilima će se konačno prečacem od Konzuma do pošte omogućiti izlazak na Ulicu dr. Franje Račkog.

Cilj projekta je povezivanje dvaju stambenih blokova u užem centru grada u okružju županijskih upravnih tijela, ispostave državne uprave, ispostave ministarstva, policijske postaje i Hrvatske pošte, čime bi se istovremeno rasteretio promet u centru grada, a građanima osiguralo sigurno kretanje novim nogostupima s obje strane prometnice, istaknuo je Parmać. Na taj će se način povećati sigurnost u prometu, naročito pješaka, jer sada postoji samo manji derutni dio nogostupa, i to samo s jedne strane kolnika. Djeci predškolske i školske dobi, invalidnim i starijim osobama omogućit će se sigurno kretanje ulicom. Radove izvodi Cestar, a rok završetka je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Projektom vrijednim 293.568,75 kuna bit će obnovljena 147 metara nogostupa u Aleji Matice hrvatske, na potezu od Optike Šarić do ljekarne Doma zdravlja, na kojem su još uvijek vidljive posljedice ratnih razaranja.

- Nogostup je prosječne širine 2,50 metara, a u sklopu radova bit će uređeni i ulazi u stambeno-poslovne zgrade i dijelovi javnih površina, ukupne površine 240 kvadrata. Ukupna površina nogostupa sa svim ulazima koji se obnavljaju iznosi 780 kvadrata. Time će biti zaokruženo uređenje 2014. godine obnovljenog trga u Aleji Matice Hrvatske površine 1200 kvadrata, kao i prošle godine obnovljenih 650 metara nogostupa na Trgu Republike - objašnjava Parmać. Radove izvodi Zanatski obrt Stil Županja, a trajat će 60 kalendarskih dana.

U tijeku je i uređenje dvorane kina Mladost, za koje je Ministarstvo kulture osiguralo 500.000 kuna, a ostatak Grad. Riječ je o uređenju podne obloge, odnosno rekonstrukciji za kazališne namjene, a ukupna je vrijednost projekta, koji treba završiti u roku od 60 kalendarskih dana, 613.388,13 kuna. Projekt obuhvaća demontažu postojećih stolica, nivelaciju partera, zamjenu podnih obloga partera, presvlačenje partera završnom oblogom i vraćanje sadašnjih stolica do nastavka projekta kojemu je cilj nabava i ugradnja novih stolica. Denivelacija, odnosno izdizanje partera, iznosit će od 17 do 22 centimetra u odnosu prema sadašnjem parteru i time će biti znatno olakšano praćenje kazališnih predstava, manifestacija i kinopredstava.Marija Lešić Omerović

Projektom vrijednim 293.568,75 kuna bit će obnovljena 147 metara nogostupa u Aleji Matice hrvatske

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike