Sport
TENIS

Karlović: Jedan od najtežih poraza
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

Neuništivi Ivo Karlović mogao je do drugog ATP trofeja u razmaku od samo sedam dana. Bio je blizu, sasvim blizu, ali velika šansa otišla je u vjetar i hrvatski tenisač s Toura u Washingtonu otišao je bez naslova.

Naslov pobjednika osvojio je drugi nositelj, Francuz Gaël Monfils, koji je u finalu bio bolji od Diva sa Šalate s 5:7, 7:6 (8), 6:4. Imao je Big Ivo ključeve finala u svojim rukama, u drugom setu break (5:4) i servis za pobjedu, zatim u tie-breaku meč-loptu, ali nije bilo dovoljno.

- Jedan od najtežih poraza, ako ne i najteži. S 37 godina izboriti tako dobru priliku i ostati jako, jako, jako blizu poražavajuće je. Ali poraz nikad nije samo poraz, nego i lekcija. Bila su to sjajna dva tjedna, niz od osam pobjeda morao je završiti, šteta što se to dogodilo ovdje i na ovakav način. Čestitam Monfilsu - napisao je Karlović na svom facebook-profilu.

Stala je fantastična Ivina serija na američkom tlu, iz Newporta je u Washington došao s naslovom, a u glavnom američkom gradu nastavio pobjedničku seriju na turniru iz serije ATP 500. Imao je Monfilsa, samo jedan dobar poen i mogao je završiti meč u dva seta, no nije dočekao taj poen i ostao je bez vrijednog trofeja. No, Big Ivi kapa do poda, s 37 godina igra tenis života, osvaja trofeje, penje se na ATP ljestvici i trenutačno je 27. tenisač svijeta. I. Li.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini