Sport
CIBALIA I DALJE BEZ BODA

Mršić: Ubacio sam Šimunca
i Karačića i nisam pogodio
Objavljeno 26. srpnja, 2016.
Volio bih da u sljedećoj utakmici igramo lošije, ali da osvojimo bodove

Davno je jedna hrvatska spisateljica napisala “bolje je roditi se bez one stvari nego bez sreće.” Kad te neće, onda te neće, a na početku nove sezone Prve HNL povratnika u elitno društvo, nogometaše Cibalije, doista neće.

Odigrali su Vinkovčani dva dobra susreta, ostavili na terenu vrlo dobar dojam, ali što to vrijedi kada na kontu imaju - nulu. Nula bodova. Na startu prvenstva Cibalia je izgubila kod kuće od Hajduka (2:0), zatim je u Koprivnici poražena od Slaven Belupa (3:2). U obje utakmice momčad Stanka Mršića pokazala je da se može nositi sa suparnikom, bila u nekim dionicama susreta i bolja momčad, ali to “bolje” nije znala pretvoriti u povoljan rezultat. A bili su Vinkovčani blizu plijena u Koprivnici. Do 73. minute vodili su 2:1, a onda je domaćin u završnici sve preokrenuo i poslao Cibaliju kući praznih ruku.

- Žao mi je što je tako završilo. Imao sam neke ideje s tri stopera i pojačanim veznim redom, ali sam u igru ubacio hitrog Šimunca i Karačića misleći kako će oni doći do neke lopte i potvrditi naše vodstvo. No, nisam pogodio - pričao je trener Stanko Mršić nakon poraza u Koprivnici.

Goste je malo poremetio i nestanak struje tijekom drugog poluvremena na Gradskom stadionu u Koprivnici, zbog kojeg su momčadi morale na desetak minuta u svlačionicu.

- Mislim da je ta pauza više njima pogodovala. Nakon tog prekida oni su uspjeli zabiti i treći pogodak.

Obrana Cibalije napravila je tri pogreške i primila tri pogotka. Posebice se pamti pogreška iz treće minute u kojoj je Slaven Belupo poveo 1:0.

- Ovaj put nismo bili na visini zadatka u odnosu na prethodne utakmice. Prelagano smo dobivali golove, pogotovo onaj prvi koji nas je malo šokirao. Ipak, izdigli smo se, uspjeli preokrenuti i povesti, ali nismo uspjeli izdržati do kraja.

Kao i protiv Hajduka, Cibalia je poražena, ali opet nije razočarala.

- Opći dojam je solidan, ali bodova nema, a što vrijedi dojam kada nema bodova na kontu. Volio bih da u sljedećoj utakmici igramo lošije, ali da osvojimo bodove.

U subotu u Vinkovcima gostuje još jedan bivši trener Cibalije, Samir Toplak, s Interom iz Zaprešića.

- Nama je svaka utakmica imperativ, trebaju nam bodovi i u subotu ih idemo uzeti. Prije prvenstva nismo se ekipirali kako smo htjeli, ali prijelazni rok još traje pa se nadam da ću imamti momčad kakvu želim. Prvenstvo je dugo i ima još puno vremena za dobar dojam i dovoljan broj bodova - zaključio je trener vinkovačkog prvoligaša Stanko Mršić.

Antun GRGIĆ
POTPISALI DABRO I GRAFINA

Cibalia je dobila dva nova igrača, a obojica su po vokaciji napadači. Naime, dvogodišnje ugovore potpisali su Marko Dabro koji se vratio iz Fiorentine i postao ponovno igrač Cibalije. Uz njega iz Osijeka preko Belišća stigao je Matej Grafina. Očekuje se kako će obojica pravo nastupa imati već u sljedećem kolu kada je Cibalia domaćin Interu.

Tiago propušta Inter

Cibalia je u Koprivnici ostala bez bodova, ali i Brazilca Tiaga. Krajem prvog poluvremena zadobio je ozljedu i ostao u svlačionici. Stradao je kolateralni ligament, pregled je pokazao kako ozljeda ipak nije toliko ozbiljna koliko se činilo u prvi mah. No, pred Tiagom je još magnetska rezonanca nakon koje će biti sve puno jasnije. Za sada je gotovo sigurno da će Brazilac propustiti subotnji dvoboj s Interom.

Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike