Sport
KAOS U BRAZILU

U Riju usred bijelog dana otimaju - sportaše
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

Krađe, otmice, nedovršena sportska borilišta, kriminal, zika virus, loši uvjeti u olimpijskom selu..., sve je to danas Rio de Janeiro u kojem za desetak dana počinje najveći sportski događaj godine - Olimpijske igre.

Novozelandski jiu-jitsu prvak Jason Lee otet je u Brazilu usred bijelog dana. U Riju su ga oteli kriminalci maskirani u vojnu policiju. Rečeno mu je da će ga privesti ako ne uđe u njihov auto, a kad je ušao, tražili su da im preda 450 funti. Nakon što im je dao novac, pušten je na slobodu.

- Brazil je s*eban u svakom mogućem smislu. Nisam siguran što je depresivnije - to što se strancima ovdje može dogoditi ili što Brazilci žive u društvu koje dozvoljava ovakva sranja - komentirao je Lee koji neće nastupiti na Olimpijskim igrama jer jiu-jitsu nije olimpijski sport, ali se u Riju nalazi na jakom međunarodnom turniru.

Nije to jedini incident, jedan “pametnjaković” pokušao je ukrasti olimpijsku baklju. U gradu Guarulhosu djevojka je ponosno trčala s olimpijskom bakljom kada je utrčao muškarac i pokušao pobjeći s vrijednim “plijenom”. Srećom, u blizini je bila policija, pa kradljivac baklje nije daleko stigao.

Opušteni Brazilci na probleme samo sliježu ramenima i poručuju: “Sve će biti sigurno, sve će biti dobro, organizacija i Igre će biti savršeni”, no neki od sportaša ne vjeruju u takav scenarij, pa su neki od njih otkazali nastup uz objašnjenje: “Olimpijske igre su veliki događaj, ali u Brazil nam se baš i ne ide. Zika virus, kriminal..., nije to baš za sportaše.” I. L.

Najčitanije iz rubrike