Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA UŽIVAJU U ODLIČNOM STARTU SEZONE

Zekić: Kada se konačno ekipiramo igrat ćemo bolje nego sada
Objavljeno 26. srpnja, 2016.
Pobjeda nad Rijekom bila bi snažna poruka svima što ih čeka u Gradskom vrtu

Vezani članci

BIJELO-PLAVI I NAKON ZAPREŠIĆA OSTALI NA POBJEDNIČKOJ STAZI

Zekić: Ovo je odličan rezultat, ali euforija je i dalje zabranjena

Nogometaši Osijeka uživaju u najboljem otvaranju sezone u gotovo posljednjem desetljeću. Iskreno, nismo očekivali tako brzu transformaciju bijelo-plavih iz momčadi koja se bojala “svoje sjene” u društvo koje je spremno pobjeđivati vezano u gostima.

Možda se nekome slavlja u Puli i Zaprešiću neće činiti kao nešto posebno, no ako se malo bolje promisli, brzo se shvati težina tih pobjeda. Ždrijeb prvenstva za Osijek bio je prilično škakljiv. Dva početna gostovanja s kojih su se mogli vratiti kao “pukovnici ili pokojnici”. Sada znamo kako su “izabrali” onu prvu, bolju varijantu. Šest bodova iz ta dva susreta očekivali su samo oni najnepopravljiviji optimisti, većina bi bila zadovoljna s četiri, a neki i s tri boda. No, bijelo-plavi su uzeli sve i poslali jasnu poruku kako će ove sezone igrati za puno veće uloge nego dosad.

Dotjerivanje igre

Uz to, Osijek je do tog maksimalnog učinka došao s određenim nesavršenostima u igri. To govori kako je ova momčad još daleko od svog optimuma, ali pobjeđuje, što bi trebalo značiti kako će se biti, kada bude u punoj formi, u stanju nositi i s najjačim momčadima HNL-a.

- Nitko ne tempira formu za početak sezone i zato su ove dvije pobjede velika vrijednost. Imamo prostora za napredak i kada se konačno ekipiramo igrat ćemo bolje nego sada - smatra Zoran Zekić, trener bijelo-plavih.

Ta poboljšanja prije svega bi morala eliminirati oscijalcije u igri poput onih koje su se dogodile u Zaprešiću gdje se Osijek gadno mučio u prvih 45 minuta. Dobra je vijest što su svi bili svjesni toga.

- Lošije smo ušli u utakmicu, Inter je krenuo odlučnije i žustrije, pa je u takvim okolnostima bilo najvažnije ne primiti pogodak do odlaska na odmor. Na odmoru smo se presložili i zaigrati bolje, pa je nastavak bio potpuno pod našom kontrolom - kaže Aljoša Vojnović koji je postigao taj prvi pogodak koji je posve preusmjerio tu utakmicu u Zaprešiću.

Pobjeđivati na početku prvenstva iznimno je važno jer to “bilda” samopouzdanje momčadi, a to je jedan od glavnih preduvjeta za stvaranje kontinuiteta kvalitetnih rezultata. Dobro je i to što u Gradskom vrtu doista nema euforije nakon tih uvodnih pobjeda. Nitko se ne razbacuje velikim najavama i to je dobro. Osijeku sada najmanje treba pretjerano slavlje zbog ovoga što je učinjeno.

Kada je prošle sezone Osijek u prva dva kola uzeo četiri boda, to se doživljavalo kao malo čudo. I s pravom, jer je situacija u klubu bila neusporedivo neizvjesnija i nestabilnija. Danas je priča drugačija. Te dvije pobjede ne treba doživljavati kao čudo već samo kao nagovještaj daleko bolje sezone od onih koje je Osijek u posljednje vrijeme imao.

Idealno uoči Rijeke

- Okrećemo se dvoboju s Rijekom. Nama su ova dva trijumfa na startu bila potrebna i za potpuni mir, budući da svi znamo kako je to izgledalo proteklih sezona kada se gubilo i uvlačila se nervoza u momčad i oko nje. No, nismo poletjeli nakon pobjede u Puli, pa nećemo ni sada, jer smo svjesni da još nismo u svom najboljem izdanju. Uopće ne sumnjam da ćemo biti pravi pred našom publikom u Gradskom vrtu, već u ogledu s Riječanima. Imamo kvalitetu za nadigravanje sa svima i nadam se da će ova sezona proteći u znaku jedne lijepe osječke nogometne priče - smireno rezonira Vojnović.

Mnogi baš taj susret s Rijekom vide kao najbolji prikaz mogućnosti ove Osijekove momčadi. Tu će se vidjeti od kakvog su materijala bijelo-plavi i hoće li biti u stanju pomrisiti račune i onima koji pucaju na najviše pozicije u prvenstvu. Osim toga,, to je i ozbiljan test “utvrde u Gradskom vrtu” o kojoj se sanja. Posljednjih sezona suparnici su s osječkog stadiona često znali odlaziti nasmijani i zadovoljni. Zato bi pobjeda nad Rijekom predstavljala vrlo snažnu poruku što čeka svakoga tko će ove sezone doći u Osijek.

Dalibor KELER

stop euforiji

BIJELO-PLAVI MORAJU OSTATI ČVRSTO NA ZEMLJI

TJEDAN POJAČANE PROMIDŽBE

Tijekom ovog tjedna osječki prvoligaš pojačat će svoje marketinške aktivnosti čiji je konačni cilj omasovljavanje članstva u bijelo-plavom klubu (u ovom trenutku ih je nešto više od 4500) te, naravno, prodaja što većeg broja godišnjih ulaznica. Planirane su razne aktivnosti i druženja s navijačima, a njihov konačan raspored bit će objavljen u srijedu.D.Kl.

Dvije pobjede ne treba doživljavati kao čudo, već nagovještaj daleko bolje sezone nego tri prethodne

Najčitanije iz rubrike