Osijek
POLIKLINIKA KLINIKE ZA UNUTARNJE BOLESTI KBC-A

Fekalije preplavile podrum, prostor zatvoren za pacijente
Objavljeno 26. srpnja, 2016.
"Šteta je što se fotografijom i tekstom ne može dočarati smrad"

Izreka da je zdravstveni sustav do grla u dreku u slučaju Kliničkog bolničkog centra Osijek nije samo metaforična. Naime, na Poliklinici Klinike za unutaranje bolesti jučer ujutro doslovno su isplivale fekalije, zbog čega su morale biti zatvorene ambulante za hematologiju, kardiologiju, alergologiju, ali i hematološka dnevna bolnica.

- Ovo je katastrofa! Fekalije su plivale po podrumu i šteta je što se fotografijom i tekstom ne može dočarati smrad koji se proširio tim prostorom. Ondje je bilo oko 300 pacijenata. Fakalije su poplavile i laboratorij, kutije s lijekovima plivale su uokolo, ovo je dno dna zdravstvenog sustava - ogorčeno je jučer izjavio dr. Vlatko Kopić, v.d. zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek.

Ispričavajući se pacijentima što je prostor, zbog opravdanog razloga, zatvoren, dr. Kopić kaže kako su pacijenti bili s pravom revoltirani stanjem koje su zatekli jučer u podrumu Poliklinike.

Vodoinstalateri i čistačice promptno su pokušali riješiti stanje, no čini se kako odvodne cijevi nisu građene u skladu s opsegom poslova. Dr. Kopić je naglasio da očekuje dolazak Povjerenstva za hospitalne infekcije, jer je, naglašava, riječ o odjelu kojim se koriste pacijenti koji moraju biti u sterilnim uvjetima. S druge strane, loše instalacije u slučaju već sljedeće obilnije kiše opet bi mogle zakazati.

- Dio novca od donacija utrošit će se u radove na Poliklinici, jer definitivno je potrebno kopati i postaviti nove instalacije. Ne možemo urediti prostor prije postavljanja nove kanalizacije, jer ovo će se ponovno dogoditi kad-tad - poručio je dr. Kopić, koji je o situaciji odmah izvijestio Ministarstvo zdravlja. Dok Poliklinika ne bude vraćena u funkciju, naručeni će pacijenti s dolaskom u bolnicu biti upućivani na zamjensku lokaciju. M.Mihelić

NA PEDIJATRIJI LIMENI KROV PROPUŠTA I NAKON SANACIJE

Da ni nakon sanacije krova na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek stanje nije sigurno, pokazuje propuštanje vode nakon obavljenih radova.

- Nema fizičkog oštećenja krova, no pogreška je u tome što je rađen od lima, a drvene su grede strunule. Dogodilo se tako da curi po instalacijama, i to na Općoj intenzivnoj, iako se ne vidi fizičko oštećenje - kaže dr. Kopić.

Najčitanije iz rubrike