Regija
UREĐUJE SE DESETAK VUKOVARSKIH ULICA

Uskoro i sanacija Priljeva
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao dva odvojka Ulice Bartola Kašića u vukovarskom naselju Mitnica. Naime, u sanaciju tog dijela uloženo je oko pola milijuna kuna, a radove je izvodila osječka tvrtka Gradnja. Sanirana je površinska infrastruktura i sustav odvodnje, a postavljena je i vertikalna i horizontalna signalizacija.

– Prošle godine srušili smo sve rekorde kada je riječ o saniranju prometnica na području Vukovara, a nastavljamo istim tempom i ove godine. Zauzimamo se za boljitak, a rezultati pokazuju kako Vukovar ide krupnim koracima prema naprijed – rekao je tom prilikom gradonačelnik Penava. U planu je saniranje još desetak ulica u gradu.

– Trudimo se da svaki dio grada bude zastupljen. Između ostalog, uskoro kreće sanacija ulica u naselju Buđak, na Lipovači i u Sotinu, a otvaraju se i nova dječja igrališta – najavio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Najavljena je i skorašnja sanacija ceste Priljevo, od Kudeljarske ulice do ulaza u Vukovar na kojoj će, između ostalog, biti i biciklistička staza širine 3,5 metra. Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna kuna, koja, uz vodotoranj, gradsku tržnicu i buduću šetnicu ulazi među četiri kapitalna projekta ove godine. S.B.

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike