Regija
NA NAŠIČKOM PODRUČJU

Ispumpali 450 zagađenih bunara
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

NAŠICE - Pedesetak vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Našice i dobrovoljnih vatrogasnih društava Našica, Markovca, Jelisavca, Velimirovca i Lile nakon poplave prouzročene iznimno velikom količinom oborina 16. i 17. srpnja sudjelovalo je u sanaciji i dezinfekciji poplavljenih bunara i podruma. U četiri dana zaredom ispumpali su 450 neočišćenih i zagađenih bunara te sedam podruma, a koristili su sedam vozila i 12 pumpi. Najviše posla imali su u naseljima Našice, Martin, Brezik Našički, Velika i Mala Londžica, Ribnjak, Lila, Lađanska, Markovac Našički i Jelisavac. Nakon sanacije bunara vatrogasci su proveli i dezinfekciju ispumpanih bunara. Hiperkloriranje obavili su kada su se bunari ponovno napunili podzemnim vodama, a akciju su nadzirali djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Epidemiološke službe u Našicama.

Kako navodi Marijan Gajski iz JVP-a Našice, vrijedni vatrogasci bili su angažirani i na uklanjanju vreća pijeska korištenih za izradu zečjih nasipa u obrani od visokih voda. U gradnju zečjih nasipa u naseljima Našice, Zoljan, Rozmajerovac, Velimirovac, Martin, Jelisavac, Markovac i Lađanska bilo je utrošeno oko 2700 vreća pijeska.

No mira i dalje nema za našičke vatrogasce. Zbog velike količine oborina preksinoć je u večernjim satima došlo do izlijevanja odvodnog kanala u Zoljanu. Intervenirala je dežurna smjena JVP-a Našice i DVD-a Našice s dva vozila, a koja je bila aktivna i sanaciji poplavljenog podruma u Gradcu Našičkom.

Našički vatrogasci zapamtit će srpanj po poplavi u kojoj su imali 50-ak intervencija, ali i po novčanoj potpori Osječko-baranjske županije koja se dodjeljuje za poboljšanje prostornih uvjeta dobrovoljnih vatrogasnih društava. Tako je DVD Našice dobio 5000 kuna za uređenje vatrogasnog doma. Osim toga, Osječko-baranjska županija donirala je JVP-u Našice tri prijenosne radiostanice vrijedne 10.000 kuna.S.Fridl

7

podruma također je trebalo vatrogasnu intervenciju ispumpavanja oborinske vode

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike