Regija
OLUJA U SLATINI

Kiša prekinula i radioprogram
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

SLATINA - Olujno grmljavinsko nevrijeme praćeno munjama i jakom kišom koje je zahvatilo Slatinu i okolicu u nedjelju oko 20 sati prouzročilo je teškoće u prometu, a velike količine vode i štetu na nekim objektima.

Bujice koje su se slijevale sa sjevernih papučkih obronaka mjestimično su nanijele šljunak i blato na prometnice pa su djelatnici Hrvatskih cesta odmah nakon smirivanja vremena izišli na teren i sanirali kritična mjesta. Poplavljeni su dijelovi ulica Vladimira Nazora i Matije Gupca, ali i Stublovačka, Voćinska i Primorska, pod vodom su bili i kolnici u ulicama Ane Katarine Zrinski i Kralja Tomislava, a prava rijeka slijevala se Ulicom Ante Kovačića na središnje kružno raskrižje u gradu. Poplavljeni su i mnogi podrumi obiteljskih kuća i stambenih zgrada pa su intervenirali i pripadnici gradske Javne vatrogasne postrojbe.

Zgrada salona Franca Fišera ugrožena je s dvije strane: na jednu voda nanosi velike količine pijeska i mulja, a drugu bujične vode potkopavaju, pa bi uskoro i stabilnost temelja zgrade mogla biti upitna. Vlasnik kaže da je upozoravao nadležne na problem, ali rezultata do sada nije bilo. Između polica u prodavaonici čakovečkog Metssa zatekli smo djelatnice kako se, umjesto trgovinom, bave čišćenjem prodavaonice od vode i blata. Njihov susjed pokazuje što je kod njegove kuće ostavila bujica vode.

Oštećen je i krov zgrade Centra nevladinih udruga, u kojoj se nalaze i prostorije Slatinskog informativnog centra i radiopostaje. Kiša je kroz oštećenje na krovu prodirala u prostorije i poplavila opremu, a kad je voda prodrla u miksetu, oko 3 sata, došlo je do prekida programa. Zaposlenici radiopostaje ujutro su pokupili vodu i osposobili opremu toliko da se može emitirati glazba, ali onemogućeno je svako snimanje, preslušavanje, pripremanje i montiranje vijesti i drugih priloga, kao i izravno javljanje u eter. Prema riječima direktora Slatinskog informativnog centra Roberta Turkalja, zahvaljujući naporima zaposlenika i servisu Bojana Kolarića, radiopostaja je jučer nešto prije podneva osposobljena za redovito emitiranje programa.

Inače, u nedjeljnom nevremenu u roku od sat vremena na Slatinu je navodno palo 40 litara kiše po četvornom metru, što je jednako količini oborina tijekom cijeloga srpnja prošle godine u Slatini.P.Žarković

Poplavljeni su i mnogi podrumi obiteljskih kuća i stambenih zgrada

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike