Crna kronika
DEMOLIRALI VALPOVO

Vandali razbijali izloge, na crkvi oštetili vrata
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

VALPOVO - Uništeni i razbijeni izlozi, pokidani stolovi, posvuda krhotine stakla i tragovi vandalskog divljanja na objektima u vlasništvu građana i tvrtki, žalosna je slika koja je u nedjelju ujutro dočekala prve prolaznike središtem Valpova. Oni su bili prvi svjedoci onoga što je ostalo iza vandalskog pohoda grupe divljaka koji su u nedjeljno jutro između 4 i 5 sati demolirali veći dio središta grada.

Prolazeći Trgom kralja Tomislava, vandali, za kojima policija još uvijek traga, uspjeli su razbiti stakla na nekoliko ugostiteljskih lokala, Hrvatskoj poštanskoj banci, Frizerskom salonu Viva te kioscima i ljekarni. S obzirom na to da im sve to još uvijek nije bilo dosta, “usput” su porazbijali i staklene stolove na terasama nekolicine kafića, oštetili ulazna vrata na župnoj crkvi Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, iživljavali se na kioscima, cvjetnima nasadima... Premda za sada još uvijek službenih informacija nema, pretpostavlja se da je nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istu informaciju potvrdio nam je jučer i pomoćnik načelnika Policijske postaje Belišće Drago Horvatin, dodajući da su odmah nakon poziva policajci Policijske postaje Belišće izišli na teren te utvrdili da je počinjeno djelo oštećenja tuđe stvari na više ugostiteljskih objekata u vlasništvu fizičkih i pravnih osoba. Naglasio je također i kako su istražne radnje u tijeku te kako potraga za počiniteljima još uvijek traje, pa Policija moli građane da se korisnim informacijama i sami uključe u nju.

Prema priči građana i stanovnika središta Valpova, ovo nije prvi slučaj da se u dane, odnosno noći vikenda događaju ovakvi incidenti, no vrlo je rijetko dosad bilo zabilježeno da je u jednom pohodu načinjeno toliko štete koliko je to učinjeno ovaj put.

Sve također upozorava i na podatak da je riječ o osobama koje su u vrijeme počinjenja ovih djela bile pod utjecajem alkohola, stoga su u policiji i ovaj put podsjetili na činjenicu da je upravo Valpovo jedini grad u ovom dijelu županije čije Gradsko vijeće nije izglasalo Odluku o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim mjestima, kao što su to učinili drugi gradovi, gdje se ovakve incidentne situacije događaju puno rjeđe.

Lidija ANIČIĆ
TRI VANDALA UHIĆENA

Tri mladića, dva 20-godišnjaka i 21-godišnjak, uhićena su zbog divljanja po Valpovu. Kako je objavila Policijska uprava osječko-baranjska, mladići su u nedjelju u jutarnjim satima narušavali javni red i mir galamom u ugostiteljskom objektu u valpovačkoj Ulici bana Josipa Jelačića. U jednom trenutku isti su vandali bacali stolice s terase kafića na cestu. Potom su na parkiralištu u Valpovu razbili vjetrobransko staklo na parkiranom automobilu u vlasništvu 68-godišnjaka.

neslužbeno

DESETCI TISUĆA KUNA ŠTETE

Najčitanije iz rubrike