Mozaik
RUŽA JANJIŠ, POBJEDNICA “THE VOICEA”

Ljeto je, dugi su dani pa se sve
stigne: promovirati pjesmu,
nastupati, ali i odmarati na moru
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

Osječanka Ruža Janjiš, pobjednica druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, predstavila je svoj debitantski singl "Neke dane". Autor pjesme je cijenjeni hrvatski tekstopisac i glazbenik Bruno Kovačić, a nastala je u suradnji s austrijskim producentskim duom EchoPilot.

Singl "Neke dane" već je dostupan u radijskim eteru i na svim digitalnim glazbenim platformama, pod okriljem etikete Universal Music Hrvatska. Autor pjesme "Neke dane", Bruno Kovačić, bio je član orkestra koji je u showu “The Voice” pratio natjecatelje.

- Ruža je mnogima odmah prirasla srcu i jako smo se veselili kada je na kraju pobijedila - rekao je Kovačić, koji je Universal Musicu poslao dvije pjesme za Ružu. Kada su Ruža i njezin tim odabrali upravo njegovu pjesmu "Neke dane", za kreiranje aranžmana zadužen je austrijski producentski dvojac Echopilot.

- Oni su predložili nešto drukčije rješenje dijela melodije. Vidio sam da je riječ o profesionalcima koji barataju materijom - dodao je Kovačić te kaže kako je pjesma nastajala korak po korak, suradnjom Ruže, njega i producentskog dua EchoPilot, kojeg čine Florian Cojocaru i Martin Kromar.

- Florian i Martin iz Echopilota radili su produkciju, a kod njih sam i snimila vokal. Super smo se skompali i skužili. Nadam se da je ovo tek početak naše suradnje – rekla je Ruža o novoj suradnji. Ovih je dana snimljen i prateći videospot, za koji je zadužen redatelj Filip Filković Philatz, čiju objavu očekujemo uskoro, na Ružinom službenom YouTube VEVO kanalu (www.youtube.com/user/RuzaVEVO). Odmah nakon snimanja uhvatili smo Ružu te ju pitali o svemu pomalo.

Prvi singl je objavljen, reci nam nešto o njemu?

- Moja prva samostalna pjesma zove se 'Neke dane' za koju su glazbu napisali Bruno Kovačić i producentski duo EchoPilot iz Austrije, Martin Kromar i Florian Cojocaru, te je Bruno napisao divan emocionalan tekst. Preponosna sam na sebe i na cijeli tim koji je radio na pjesmi i na svoju izdavačku kuću Universal Music Hrvatska. Iako mi je prvi spot, jako sam zadovoljna, a svi će ga imati priliku vidjeti do kraja mjeseca. Tekst pjesme sam proživjela prije nekoliko godina, pa mi ga nije bilo teško sada otpjevati, ali uvijek moramo proći 'Neke dane' da bismo mogli prepoznati i uživati u lijepim danima koji su nam pred nosom. Hvala svima na potpori, od samih početaka u 'The Voiceu' do sada: od Indire i njezina tima do moje sadašnje diskografske kuće Universal Music Hrvatska. Ovo je doista prava glazbena avantura.

Kada slijedi nastavak, odnosno album?

- Od same premijere pjesme u stanju sam šoka. Stalno sam u akciji, snimali smo i spot, gostovala sam na radiju, putujem... Nestvaran je osjećaj kad znaš da pjesmu sad čuje i netko izvan tima s kojim sam vrlo intenzivno radila posljednjih tjedana, sasvim smo bili u tome i stvari su se brzo odvijale, tako da sam zaista uzbuđena! A s druge strane, imamo konkretne planove već za sljedeći singl, nastupe... Ma ludo! 

Suradnja s Universalom je odlična, zar ne?

- Cijeli tim mi pomaže, vrlo su angažirani, tu su za mene i ne samo vezano uz snimanja singla. Npr. za vrijeme Eura su nam sugerirali najbolja mjesta za gledanje utakmica, hahahah...

Dugo toplo ljeto je počelo, kakvo će biti tvoje, odmor ili radno?

- I jedno i drugo, kombinacija promocije pjesme, nastupa, mora, ali s obzirom na to da je ljeto, dugi su i dani, pa se sve stigne.

Vratimo se malo na “The Voice”, što ćeš pamtiti?

- Druženja, prijateljstva, uvijek dobro raspoloženje na snimanjima, probama s bendom i produkcijom. Divan tim Indira s kojima smo intenzivno radili, ali i uz puno smijeha. Vrlo ozbiljan rad, ali uz puno druženja, dobre zabave, klope. I nakon svega, ostaju prijateljstva, to je za mene bilo više od televizijskog showa.

Vladimir GRGURIĆ

planovi

USKORO NOVI SINGL I NIZ NASTUPA

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike