Sport
GABRIJEL BOBAN POSTIGAO PRVI POGODAK U DRESU OSIJEKA

Zabijam, ali još nisam onaj pravi!
Objavljeno 24. srpnja, 2016.
Boban je prvjenac za bijelo-plave zabio na svoj 27. rođendan

Gabrijela Bobana mnogi smatraju najvećim igračkim pojačanjem koje je ovog ljeta ateriralo u Gradski vrt. On bi trebao pomoći u rješavanju jednog od kroničnih problema Osijekove igre posljednjih godina - realizacije. I nije ga trebalo čekati dugo. Na startu u Puli uzdrmao je vratnicu, a u Zaprešiću se već pretvorio u strijelca. I to, zanimljivo, točno na svoj 27. rođendan. Bolji poklon nije si mogao poželjeti jer je taj njegov pogodak zapravo bio potvrda druge uzastopne pobjede Osijeka na gostovanjima.

- Pobjeda i osvajanje tri nova boda su ispred svega. Hvala Bogu što su i mene krenuli pogodci, a to što sam zabio na rođendan posebno me veseli. Međutim, nisam još na svom optimumu kada je sprema u pitanju, ali uvjeren sam kako ćemo i momčad i ja rasti sa svakom novom utakmicom - rekao je Boban.

Osijek je sezonu otvorio najbolje u posljednjih devet godina. Dvije startne pobjede trebale bi biti snažan jamac za ispunjenje rezultatskih ciljeva.

- Start nam rezultatski nije mogao biti bolji, ali igra nam još nije na željenoj razini. Nije to još onakav Osijek kakav bismo svi voljeli gledati. Protiv Intera posebno u prvom poluvremenu nismo izgledali dobro, ali smo se u nastavku susreta uspjeli stabilizirati, zabiti pogodak u početku koji je destablizirao Inter, a kasnije smo rutinski završili posao. Te oscijalcije su posljedica toga što nismo još sasvim uigrani, ali vjerujem kako ćemo u svakom sljedećem susretu izgledati sve bolje.

Nakon otvaranja sezone s dva uzastopna gostovanja bijelo-plave očekuje domaća premijera protiv Rijeke. S obzirom na to da su obje momčadi u sezonu ušle s maksimalnih šest bodova, to će nedvojbeno biti susret kojem se može staviti predznak derbija.

- Nema dvojbe da smo s ove dvije gostujuće pobjede na početku poslali najbolju moguću pozivnicu svim navijačima Osijeka za domaću premijeru protiv Rijeke. Jasno, i nas igrače su ti rezultati napunili samopouzdanjem, atmosfera u momčadi i oko nje vrlo je dobra i zato se veselimo tom susretu protiv Riječana.

Osijek je na oba gostovanja imao navijačku podršku. Kohorta je bila u Puli i Zaprešiću, no u domaćoj premijeri očekuje se daleko brojnija bijelo-plava navijačka vojska.

- Nama igračima navijačka je potpora jako važna. Otkako sam došao u Osijek, na svakom koraku u gradu vidim koliko ljudi vole NK Osijek i žive za njega. To je sigurno poticajno ozračje, a s obzirom n ato da smo i mi pobjedama dali doprinos u njegovu stvaranju, pozivam sve, ali baš sve Osijekove navijače neka nas dođu podržati protiv Rijeke, a mi ćemo dati apsolutno sve od sebe da ih ne razočaramo - rekao je na kraju Gabrijel Boban, napadač Osijeka. D.Keler

Dvije gostujuće pobjede na početku prvenstva najbolja su pozivnica navijačima Osijeka za domaću premijeru protiv Rijeke

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike