Sport
NASTAVLJENA DOMINACIJA

Sandra: Ovo je ono što jesam, želim biti - najbolja
Objavljeno 24. srpnja, 2016.

Za čudesnu Sandru Perković nema granica, nema lošeg dana ili slabog natjecanja, ona jednostavno pobjeđuje i ruši sve pred sobom. Mijenjaju se gradovi, mijenjaju se natjecanja, suparnice su uglavnom iste, kao i navike hrvatske bacačice diska. Njoj je svaki izlazak u bacački krug nova pobjeda.

Nakon što je osvojila zlato na Europskom prvenstvu, obranila je i naslov pobjednice Dijamantne lige. Već dugo godina Sandra je nepobjediva na svjetskoj sceni diska, na ovogodišnjoj Dijamantnoj ligi daleko je ispred svih i dvije etape prije kraja osigurala je ukupnu pobjedu. Domaćin petog kola “Dijamanta” bio je London i hrvatska atletičarka slavila je bacivši disk 69,94 metra. Nije to njezin najbolji hitac ove sezone, ali je bio više nego dovoljan da na londonskom Olimpijskom stadionu obori čak 26 godina star rekord mitinga, koji je držala Istočna Njemica Ilke Wyluda (68,04). Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji, ali koliko je bila dominantna, pokazuje i preostalih pet hitaca, sa svakim od njih također bi pobijedila u Londonu (64,80; 67,80; 66,63; 66,98 i 66,42).

Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels (64,10), a treće Britanka Jade Lally (61,65). Nakon pet “dijamantnih” etapa od ukupno sedam Sandra vodi s maksimalnih 50 bodova, ispred Njemice Mueller (14) i Kubanke Caballero (12). Nitko je više ne može stići, ali to i nije iznenađenje. Sandra je za konkurenciju već godinama neuhvatljiva i nedostižna.

- Došla sam bacati i uživati. Ovo je ono što jesam i što želim biti - najbolja - kazala je Sandra nakon pobjede u Londonu.

Europsko zlato je u džepu, kao i ukupna pobjeda u Dijamantnoj ligi, sjajna najava za Rio. Olimpijske igre su sve bliže, Sandra je hrvatski “zicer” za zlato. Londonski miting je vratio lijepa sjećanja na prije četiri godine, kada je na najvećoj sceni također bila najbolja.

- Drago mi je što sam došla u London, gdje sam prije četiri godine osvojila svoje prvo olimpijsko zlato. Ovo mi je dobra provjera uoči Rija, iako sam lako pobijedila, u Brazilu mogu biti još bolja, napraviti još više - optimistična je hrvatska diskašica.

Slijedi nekoliko dana odmora, pa pohod na novo olimpijsko zlato.

- Najvažnije je da ostanem zdrava. Sad ću se odmoriti, popraviti neke pogreške i mirno čekati Olimpijske igre.

U svijetu atletike malo tko dominira kao Sandra Perković. Kad ona uzme disk u ruke, to je na svakom natjecanju - pobjeda. Bilo da je to europska smotra, Dijamantna liga bilo Olimpijske igre. I zato nestrpljivo čekamo Rio. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike