Novosti
PLAN ZA IZBORE

Hrvatski laburisti i ORaH će koalirati
Objavljeno 24. srpnja, 2016.

Predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski potvrdio je da će njegova stranka ići u koaliciju s ORaH-om te je najavio potpisivanje koalicijskog sporazuma.

- Točno je da idemo u koaliciju s ORaH-om. Imat ćemo koalicijski sporazum i na izbore ćemo izići u cijeloj zemlji. Sporazum ćemo u Zagrebu potpisati ovaj tjedan, a pridružit će nam se još neki istaknuti pojedinci i stranke - kazao je Končevski.

Istaknuo je da su Laburisti i ORaH svjetonazorski i ideološki bliski. "Oni su 'zeleni', a mi se borimo za prava radnika, odnosno i jedni i drugi borimo se za napredak Hrvatske", rekao je.

Končevski vidi prednost Laburista i ORaH-a u odnosu na velike stranke u tome što su njihov rad podržali i pojedini sindikati u Hrvatskoj. "Mi ćemo ako treba 'izgorjeti' na terenu, ali barem ćemo velikim strankama bar malo poremetiti priču", kazao je, te zaključio: “Hrvatski laburisti i ORAH u mnogočemu dijele političke stavove i naša je koalicija, za razliku od svih drugih, sasvim prirodna. Želimo okupiti i druge stranke, organizacije, udruge i pojedince koji imaju slične stavove jer Hrvatskoj treba snažna politička ljevica koja će se bez fige u džepu boriti za prava radnika, nezaposlenih, umirovljenih i svih obespravljenih”. E.S./H

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove