Crna kronika
POKRENUTA ISTRAGA

Istražni zatvor jer je nožem ubo policajca
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

VUKOVAR - Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 52-godišnjaka koji je u srijedu u Kolodvorskoj ulici u Nijemcima nožem ubo 31-godišnjeg policajca iz Privlake. Istraga je pokrenuta i jer je prijetio 37-godišnjaku. U trenutku napada, pokazao je alkotest nakon uhićenja, imao je 1,83 promila alkohola u krvi.

Vukovarsko odvjetništvo sumnjiči 52-godišnaka da je prošle srijede oko 21 sat u Nijemcima kod Vinkovaca prijetio 37-godišnjaku. Kako nije prestajao vikati, pozvana je policija, no njihov dolazak nije smirio 52-godišnjaka. Štoviše, muškarac je postao još agresivniji, pa je policajcima, uz bujicu psovki, prijetio da će ih ubiti i baciti bombu. U trenutku kada su ga policajci pokušavali svladati i vezati lisicama, 52-godišnjak se domogao noža kojim je 31-godišnjeg policajca ubo u lijevu stranu prsnog koša. Napadač je ipak svladan i vezan, a u međuvremenu je ranjeni policajac kolima hitne pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje je operiran i zadržan na liječenju. Srećom, izvan je životne opasnosti.

Uhićeni 52-godišnjak otprije je poznat policiji po prekršajima iz javnoga reda i mira te nasilništvu. Po pokretanju policijske istrage, otkriven je slučaj iz lipnja ove godine, gdje je 52-godišnjak, također u pijanom stanju, nakon svađe šakom u lice udario 68-godišnjeg muškarca. Kako stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, 68-godišnjak je od udarca teško ozlijeđen.

Nakon što je 52-godišnjak ispitan, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru mu je, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor.

Sandra LACIĆ
NAJMANJE PET GODINA ZATVORA

Ako se podigne optužnica i na sudu dokaže krivnja 52-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policajca, očekuje ga najmanje pet godina zatvora. Uz to odgovarat će i zbog prijetnji policajcima, ali i zbog napada na 68-godišnjeg Nijemčanina.

Najčitanije iz rubrike