Osijek
AKTIVAN VIKEND NA KOPIKI

Djeca učila plivati, odrasli
vježbali uz akvarobiku
Objavljeno 24. srpnja, 2016.

Vrlo je aktivno bilo u subotu i nedjelju na Kopiki. Iako je osnovna ideja odlaska na “osječko more” kupanje i sunčanje, sve više je organiziranih aktivnosti koje posjetitelje potiču i na fizičku aktivnost. I što je pohvalno, inicijativa dolazi od djelatnika Športskih objekata, tvrtke koja gospodari, između ostalog, i ovim kupalištem. Ideja je, dakle, nakom što se plati ulaznica da se nešto zauzvrat i dobije.

Tako se u subotu krenulo s novom aktivnošću - u dječjem bazenu organiziran je program kroz koji se male posjetitelje uči osnovama plivanja i ronjenja.

Instruktori Pamela Kordanovski i Zoran Malečić u pola sata nastojali su djecu upoznati s tehnikama plivanja, s pravilima ponašanja u vodi, ali prije svega igrom i zabavom. No, ovo je kreiralo i slobodno vrijeme koje su roditelji, posebice mame, mogli iskoristiti za odlazak na vježbanje - u susjedni okrugli bazen.

- I ovo ljeto, u dane vikenda, dva puta dnevno u 16 i 17 sati imamo organiziranu akvarobiku na kojoj naša neumorna instruktorica fitnessa Gabrijela Ivanković svojim žarom, eksplozivnošću i pozitivom mami na vježbanje - poziva Ivica Bilac, organizator posebnih događanja u Športskim objektima. I mora se priznati kako je uspio, i dječji i okrugli bazen zapjenili su se od vježbača.

Instruktorica je dobrih pola sata, uz glazbeni ritam koji je diktirao DJ Tac, dobro istegnula i oznojila vježbače. Poslije joj je jedan muškarac prišao i priznao kako ga posljednjih godina nitko nije tako natjerao na sportsku aktivnost...

U subotu prijepodne odigran je i šahovski turnir, najuspješniji su nagrađeni, prigodno, kompletima ulaznica za Kopiku. No, otkriveno je i kako na velikom podnom šahu nedostaju dvije figure - bijeli pješak i crni skakač. Ili ih je netko ponio za uspomenu, ili su i oni osvježenje potražili u bazenima... D. Kuštro

Dario KUŠTRO
Slijedi - LATINO PARTY

Već za idući vikend najavljuje se još jedna aktivnost. “Naime, ususret Olimpijskim igrama u Riju, u večernjim satima pokušat ćemo posjetitelje još malo zadržati uz naše bazene. Naime, na izlazu kod Olimpijskog bazena organizirat ćemo Latino party...” tek kratko okriva svoje planove Ivica Bilac.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike