Mozaik
FINALE PANNONIAN CHALLENGEA

Favorit Martin Logan je
zasjeo na prvo mjesto, a
Daniel Dhers odličan drugi
Objavljeno 25. srpnja, 2016.

Galeriu fotografija pogledajte OVDJE.

 

Prva dva dana Pannonian Challengea doista su bila samo uvod u neviđeno finale koje je sve posjetitelje dočekalo u večernjim satima u subotu, 23. srpnja. Naime, na rampe skateparka na Copacabani tada su došli najbolji svjetski BMX vozači, koji su finale odradili bez ustručavanja, prikazujući Osječanima sve čari ekstremnog sporta.

Nakon nesretnog ispadanja mladog Marina Ranteša, koji je padom u kvalifikacijama uganuo gležanj i natukao koljeno, osječka publika je svoj fokus prebacila na Logana Martina i Daniela Dhersa. No, Marin nam je još u petak naglasio kako mu je ovo prvi pad na većim natjecanjima i da nakon dugo vremena nije odvozio kako je planirao.

- Nisam jako nezadovoljan rezultatom, jer je sve to dio sporta, ali naravno, ostaje žal što nisam pokazao sve što znam pred mojom najdražom publikom i ponovno ušao u dvanaest najboljih FISE Svjetskog kupa - istaknuo je Marin. Također, mladi Varaždinac je pohvalio organizaciju 17. Pannoniana te nam naglasio da nakon prijateljskih natjecanja i opuštene atmosfere prošlih godina, ovaj put među vozačima vlada napetost, jer su ulozi veliki i većina osim vrijednih nagrada gleda ukupne bodove za što bolji plasman na kraju Svjetskog kupa.

Marinov, ali i favorit svih znalaca ekstremnog sporta je bio Martin Logan, koji je naposljetku i zasjeo na prvo mjesto, doista odskačući od ostalih vozača. On je nakon proglašenja pobjednika i primanja nagrade od 8000 eura spomenuo kako je oduševljen osječkom publikom te svakako planira doći i sljedeće godine.

S druge strane, Daniel Dhers, vozač koji se već godinama nalazi u vrhu BMX-a i koji se smatra ambasadorom Pannonian Challengea, izrazio je zadovoljstvo plasmanom na drugo mjesto.

- Ovo je sedmi put da sam u Osijeku, šesti da se natječem i iznimno mi je drago vidjeti da je Pannonian nakon omalenog natjecanja postao važna postaja Svjetskog kupa - istaknuo je Dhers, dodajući da je u večernjim satima bilo vrlo teško voziti, jer je skatepark postao vlažan, a brojni kukci koji su se nakupljali oko reflektora “terorizirali” su ne samo vozače već i brojnu publiku.

Mnogi lomovi i padovi u finalu nisu ostavili gorak okus osječkoj publici, dio koje su bili i svi političari i gradski čelnici koji su podijelili zaslužene nagrade najboljim vozačima u svim kategorijama.

Naposljetku, sve prisutne je na kraju oduševio impresivan vatromet, koji je uz koncerte u Vegi, došao kao šlag na tortu FISE Svjetskog kupa u Osijeku i samo pokazao da nas sljedećih godina očekuju još veće stvari.

Marko MANDIĆ

problemi

VLAŽAN SKATEPARK I MNOŠTVO KUKACA

Svi rezultati

Prije finala profesionalaca svoje trikove pokazali su juniori, od kojih je najbolji bio Jan Lemke, dok su Bertnieks Ralfs i Jaka Remec bili drugi, odnosno treći u ukupnom poretku. Inovativno natjecanje djevojaka ovog Pannonian Challengea donijelo je i prvu pobjednicu - Laru Lessmann, dok je druga bila Coffey Cory, a treća Valeri Steffe. S druge strane, na impresivnom natjecanju amatera na prvo mjesto popeo se Zebolds Ernests, a drugi i treći su bili Jakub Nemec i Michal Kovačovič. Kod profesionalnih vozača se nakon Martina i Dhersa na trećem mjestu, kao iznenađenje, pronašao Joshua Perry, a za doista neviđen spektakl na lijevoj obali Drave pobrinuo se Mike Varga s najboljim trikom cijelog natjecanja.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike