Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA PONOVNO USPJEŠNI NA GOSTOVANJU

Vojnović i Boban srušili "Diva iz Zaprešića"
Objavljeno 23. srpnja, 2016.
Boban je prvijenac u dresu Osijeka zabio na svoj 28. rođendan

Nogometaši Osijeka nastavili su svoj pobjednički put i u Zaprešiću. Nakon slavlja u Puli, bijelo-plavi su cijeli plijen uzeli i u Zaprešiću pa su nakon devet godina sezonu otvorili s dva uzastopna trijumfa. Bila je to ona priča u kojoj se "mrtvi broje na kraju". Osijek u prvom dijelu nije izgledao dobro, ali je odmah na početku drugog dijela postigao pogodak koji je sasvim "pripitomio" dotad agresivne i ambiciozne domaćine. Igra Osijeka nije bila za pamćenje, ali zato su bili mirni i precizni u završnici akcija što im je donijelo nova tri boda koji će dodatno uzburkati duhove u gradu na Dravi uoči domaće ovosezonske premijere u kojoj će u Gradskom vrtu gostovati Rijeka.

Domaćinu inicijativa

Početak susreta apsolutno je pripao Interu. Osijek se nije uspio nametnuti u sredini terena i zato je u prvih 25 minuta uglavnom čučao u okolici svog kaznenog prostora. Domaćin je bio agresivan, pokušavao je visoko napasti Osječane, a oni nisu imali pravog rješenja za takav pristup Zaprešićana. U tom razdoblju Inter je triput i ozbiljno zaprijetio Mikuliću, ali osječki vratar je potvrdio svoju dobru formu na startu nove sezone. U 11. minuti Čeliković je ubacio slijeva, a na drugoj vratnici našao se Šoljić koji je neugodno pucao glavom iz teške pozicije, a Mikulić je bio na mjestu. U 23. minuti Brlečić je imao zanimljiv pokušaj sa 22-23 metra lopta je išla u donji lijevi kut, ali je Mikulić i na to bio spreman, te je izbio loptu u korner. Nakon tog udarca iz kuta koji je izveo Blažević Inter je imao i najbolju priliku kada je glavom pucao Šoljić, ali je bio zamalo neprecizan, a iza te situacije ostala dvojba jer je Matas na vratnici, istina izvan okvira vrata, igrao rukom, ali se Mlakar nije oglasio. Nakon toga konačno smo vidjeli nešto i od Osijeka. U jednom napadu bijelo-plavi su imali tri prilike za pogodak. U 25. minuti prvo je Knežević bio u obećavajućoj poziciji u kaznenom prostoru, ali nije uspio dobro kontrolirati loptu, pa je izborio samo udarac iz kuta. Sam ga je izveo, pronašao Peroševića na 8-9 metara od vrata, a njegov udarac glavom zaustavila je lijeva vratnica! U nastavku te akcije obrana Intera je u posljednji trenutak uspjela loptu izbaciti loptu ispred Bobana. I ta jedna minuta bila je sve što je Osijek opasno uspio napraviti u tih prvih 45 minuta. Do kraja prvog dijela još je domaćin izveo jednu finu akciju nakon slobodnog udarca. Obrana Osijeka očekivala je ubačaj, a Blažević je uputio povratnu loptu na 13-14 metara u sredinu kaznenog prostora gdje je posve sam ostao Ottochian, ali je njegov udarac, na veliku sreću Osijeka, zapeo u bloku, pa je ta velika prilika za domaćine propala. Bilo je to slabo poluvrijeme Osječana koji su imali puno problema u kombinatorici i izlasku iz defanzive. Jednostavno nisu pronašli način kako se nametnuti agresivnom i rastrčanom domaćinu, ali su uspjeli sačuvati "nulu".

Konkretniji Osijek

Odmah na početu drugog dijela nogomet je opet pokazao svoje ćudljivo lice. U 49. minuti Osijek je došao u vodstvo. Perošević je ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu gdje je na pravom mjestu bio Aljoša Vojnović i u padu iz blizine loptu posalo u gornji lijevi kut – 0:1. Taj je pogodak uveo utakmicu u posve novu fazu. Inter nije više djelovao tako agresivno i opasno, a momčad Osijeka je dobila na samopuzdanju i uspjela je konačno uspostaviti kontrolu igre. U tom razdoblju oba su suparnika pokušavala udarcima iz daljine koji su išli u okvir vrata, ali vratari nisu imali nikakvih problema s tim prijetnjama jer su završavale u njihovom naručju. U biti, bila je to mirna faza susreta što je odgovaralo Osijeku koji je imao prednost, a onda je stigao novi bljesak bijelo-plavih. U 64. Boban je najavio ono što će se dogoditi pet minuta kasnije. Vojnović mu je lijepo ostavio loptu petom Boban je opalio s ruba kaznenog prostora, lopta je zakačila nekog u obrani Intera, ali se Čović nije dao iznenaditi i uspio ju je skrenuti u korner.  No, zato u 69. minuti za domaćine nije bilo spasa. Barišić je odigrao odličnu dijagonalu prema Gabrijelu Bobanu koji je izašao sam pred Čovića i pokazao zbog čega ga je Osijek doveo ovog ljeta. Uslijedila je hladnokrvna realizacija za – 0:2. Bio je to Bobanov prvijenac u dresu Osijeka, a za njega nije mogao izabrati bolji trenutak jer ga je zabio na svoj 28. rođendan. D.Keler

Inter -  Osijek 0:2 (0:0)

ZAPREŠIĆ – Stadion ŠRC Zaprešić. Vrijeme sprano. Teren dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) – 6. Strijelci: 0:1 Vojnović (49), 0:2 Boban (69). Žuti karton: Petrovikj (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: GABRIJEL BOBAN (OSIJEK)
INTER
Čović 5,5, Begić 5, Filipović 5,5, Komorski 5,5, Čeliković 6(od 58. Danoski 5), Šoljić 6, Mazalović 5,5, Brlečić 5,5, Blažević 6, Ottochian 6(od 75. Hanžek -), Mamut 5,5(od 65. Altiparmakovski -).
OSIJEK
Mikulić 7, Matas 6,5, Lukić 6,5, Barać 6,5, Barišić 6,5, Petrovikj 6,5, Mioč 6,5, Vojnović 6,5(od 85. Arsenić -), Knežević 6(od 77. Lesjak -), Boban 7, Perošević 7(od 74. Grgić -).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku