Sport
VINKOVČANI U KOPRIVNICI

Protiv Slavena će biti teže nego s Hajdukom
Objavljeno 23. srpnja, 2016.

Cibalia se vraća u Koprivnicu, na stadion Slaven Belupa, prvi put nakon svibnja 2014. i kvalifikacija za prvoligaško društvo. Vinkovčani tada nisu bili sretni, Slaven Belupo bio je uspješniji i ostao u prvoligaškom društvu, a Cibalia je morala još dvije sezone boraviti u rangu niže. No sada su u elitnom razredu dobili priliku za revanš.

- Igramo protiv dobre momčadi, protiv kluba koji je odlično organiziran. Protiv Slaven Belupa trebat će stvarno puno muke i zalaganja kako bismo došli do gola, jer su čvrsta momčad, koja igra na posjed lopte, a uz to znaju opasno zaprijetiti iz kontri. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Hajduka i nadam se da ćemo takvo izdanje ponoviti u subotu u Koprivnici - kaže trener Vinkovčana Stanko Mršić.

Slaven Belupo je stabilan prvoligaš, momčad koja teško na svom terenu prepušta bodove.

- Znamo dosta o njima, imaju iskustva, znanja i živosti. Ipak, unatoč njihovoj kvaliteti pokušat ćemo ostati neporaženi, a možda i nešto više.

Cibalia će u odnosu prema startu sezone biti jača za dva igrača. U momčad se vraćaju Mišić i Žderić, koji zbog kartona nisu mogli igrati protiv Hajduka. Trener Stanko Mršić imat će slatkih briga kako sastaviti momčad za subotu, jer vraća se dvojac za koji mora biti mjesta u momčadi, no pitanje je koga poslati na klupu, jer protiv Hajduka su svi manje-više odigrali jako dobro.

- Momčad će biti gotovo ista kao protiv Hajduka, oni koji možda nisu bili za “odličan”, ne moraju se bojati jer nisam od trenera koji “skidaju glave” nakon samo jedne utakmice. Vraćaju se Mišić i Žderić, a među kandidatima svakako je Tiago, koji je ulaskom u igru protiv Hajduka unio živost u naše redove. Možda i on bude u početnoj postavi, vidjet ćemo. Nadam se da su igrači zaboravili Hajduk i da su potpuno fokusirani na Slaven Belupo - dodaje Mršić.

Vratar Mladen Matković bio je jedan od najboljih Cibalijinih karika u prošlom prvenstvu Druge HNL, a i na startu prvoligaškog nadmetanja pokazao je dobru formu.

- Igramo protiv momčadi koju vodi mladi ambiciozni trener Kopić, čija momčad teži igri i nadigravanju, ali bez obzira na to idemo s velikim ambicijama. Želimo se nadigravati, nadam se kako ćemo se u Vinkovce vratiti s bodom ili bodovima - optimističan je Matković.

Antun GRGIĆ

SLAVEN BELUPO-CIBALIA

Početak: subota, 19 sati

Marković- Matković

Purić - Žderić

Međimurec - Zgrablić

Musa - Jerbić

Štiglec - Šare

Christensen - Mijoković

Pokrivač - Mišić

Gregurina - Vitaić

Ivankovski - Baša

Ejupi - Ugrina

Savić - Šimunac

Stadion: Gradski stadion

Kapacitet: 3200

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike