Osijek
OSJEČANKA ŽRTVA PREVARANTA:

Obeća kredit, uzme za troškove i nestane. Kažu da sam 78. žrtva!
Objavljeno 23. srpnja, 2016.
Rekli su mi u policiji da je lukav, jer uzima novac malo-pomalo

Bilo je dovoljno nekoliko razgovora da gost u jednom ugostiteljskom objektu prevari 26-godišnju Osječanku A. P. (podaci poznati redakciji) i za kratko je vrijeme ostavi bez iznosa njezine mjesečne plaće. Slučaj je prijavila policiji, a za Glas Slavonije ispričala priču o prevarantu, poznatom i u PU osječko-baranjskoj, kako bi ga spriječila u svim sljedećim namjerama da prevari naivne sugrađane.

- Priznajem da sam mu naivno povjerovala kad je prije mjesec i pol došao u kafić gdje radim. Ispričao mi je da je nogu izgubio u Domovinskom ratu i da je tada izgubio i obitelj, a kad sam mu rekla da je moj otac poginuo u Domovinskom ratu, rekao mi je da imam pravo na nepovratni kredit u iznosu od 20.000 eura te da će pomoći i meni i mojoj majci koja je ostala udovica. Međutim, da bih dobila kredit, tražio je novac za javnog bilježnika, biljege i slično, a od dokumenata vjenčani list mojih roditelja, domovnice, OIB-e, pa i bankovni račun - rekla je A. P. naivno povjerovavši 62-godišnjem A. Š. s područja Vukovarsko-srijemske županije. Jedno vrijeme, kaže, javljao se na mobitel, no nakon 29. lipnja, kad je posljednji put uzeo novac, našoj sugovornici nije se više javio. Vidjevši da je ostala bez novca, ali i realizacije obećanog navodnog nepovratnog kredita, A. P. je slučaj prijavila policiji. Iznenadila se, kaže, čuvši da je ona 78. osoba koja je prijavila istu osobu zbog prijevare, no nažalost, za sad nema izgleda da svoj novac dobije natrag.

- Rekli su mi u policiji da je lukav, jer uzima novac malo-pomalo i ne ostavlja nikakav papirnati trag. Čula sam i da se ne mogu nadati svom novcu, a njega eventualno čeka dobrotvorni rad ili kakva kraća zatvorska kazna. Da ga sretnem, ne znam što bih mu učinila, no nažalost novac koji je uspio izvući od mene i moje majke više neću vidjeti. Navodno bih ga mogla privatno tužiti, no vjerujem da ni od toga ništa ne bi bilo, jer je namjerno dolazio kada je kafić bio prazan kako nitko ne bi čuo što razgovaramo, a bez svjedoka teško da mogu dokazati da smo mu majka i ja zajedno dale 3100 kuna. Ovo mi je velika škola i nikada više neću nasjesti ni na kakve priče, a isto savjetujem i drugima - zaključila je A. P. Prevaranta opisuje kao osobu jače tjelesne građe, ćelavog i bez noge.

Marija MIHELIĆ
PU: AKO BUDE POTREBE,RASPISAT ĆEMO TJERALICU

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec potvrdio nam je da je podnesena kaznena prijava protiv poznate osobe zbog štete od više tisuća kuna.

- Nastavit ćemo kriminalističko istraživanje nad osobom. Ako ne bude dostupna, krenut će potraga, odnosno raspisat ćemo tjeralicu. Inače, ovaj slučaj pokazao je još jednom da osobe zbog teške financijske situacije nasjedaju na kojekakve priče. Apeliramo i ovaj put da građani pripaze komu daju novac, a ako osoba zbog bilo kojeg razloga ne želi nakon uzimanja novca ostaviti papirnati trag, građani trebaju znati da je riječ o prijevari - poručio je Premec.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike