Osijek
JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE

Županija isplatila potpore za razvoj infrastrukture
Objavljeno 23. srpnja, 2016.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i predstavnici 28 jedinica lokalne samouprave s područja Županije potpisali su jučer ugovore o dodjeli županijskih potpora za razvoj gospodarske i komunalne, društvene i povezane infrastrukture te za izradu i ažuriranje planova razvoja.

Prema Šišljagićevim riječima, u županijskom proračunu planirano je ove godine za spomenutu namjenu ukupno 4,5 milijuna kuna, a najavio je kako će u rujnu ili listopadu biti raspisan još jedan javni poziv namijenjen razvoju infrastrukture.

Pravo na podnošenje prijava za potpore imali su, prema uvjetima iz javnog poziva raspisanog 1. travnja, samo podnositelji koji su u cijelosti opravdali sredstva koja su dobili iz proračuna Osječko-baranjske županije u prethodnom razdoblju. Riječ je o ukupnoj svoti od 500.000 kuna. Taj novac namijenjen je za izradu dokumentacije te poboljšanje ili proširenje infrastrukture (što uključuje vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, prometnu infrastrukturu u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, poduzetničke zone, inkubatore i drugo) na području Osječko-baranjske županije u 2016. godini. Korisnici potpore prilikom potpisivanja ugovora dali su i izjavu o nepostojanju dvostrukog financiranja. Odobrena sredstva korisnik potpore mora namjenski utrošiti te o tome podnijeti pismeno izvješće najkasnije do 30. rujna 2016. godine, a ako se sredstva ne utroše do tada, moraju se vratiti u proračun Osječko-baranjske županije. D. Celing

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike