Regija
ZA SPORTAŠE I REKREATIVCE

Donjomiholjčani dobili fitness park
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Sportaši i rekreativci donjomiholjačkog kraja napokon su došli na svoje nakon što je u četvrtak otvoren Fitness park u donjomiholjačkom kraju.

Novi sportski sadržaj osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić građanima je na korištenje predao u društvu zamjenika gradonačelnika Donjeg Miholjca Darka Mikića, predsjednika Gradskog vijeća Ivice Kožića, tajnika Zajednice športskih udruga OBŽ-a Dubravka Ižakovića, čelnika Zajednice športskih udruga Donjeg Miholjca Vladimira Skeleđije te glavnog inicijatora projekta Alena Pečnera.

Inicijativa za vanjsko vježbalište pokrenuta je prije godinu i pol. I Grad i Županija, udruženim snagama, pomogli su u realizaciji i financiranju projekta teškog oko 70.000 kuna. U priči oko financiranja nikako se ne smiju zaboraviti ni donatori, tvrtka Altrad Limex, koja je izradila i donirala klupe, te Karašica-Vučica, koja je bila izvođač radova.

Donjomiholjčani se danas mogu pohvaliti vanjskim vježbalištem u prostoru prekrasnog parka s osam sprava za vježbanje, kojima će se u budućnosti dodavati i nove, sukladno s financijskim mogućnostima.

Prigodom otvaranja župan Šišljagić je i sam isprobao sprave za vježbanje te naglasio kako je u posljednjih godinu dana Županija zajedno s pet gradova osigurala ukupno 250.000 kuna za vježbališta na otvorenom sa željom da pridonesu zdravom načinu života građana. Zadovoljstvo novim sportskim sadržajem nije krio ni zamjenik gradonačelnika Darko Mikić, rekavši kako je vanjskim vježbalištem park sada postao pravo odredište za sportaše i rekreativce. L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike