Regija
PETROVAČKA DOLA

Otvoreno novo reciklažno dvorište
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

VUKOVAR - Odlaganjem vrećica s plastičnom (žuta) i metalnom (siva) ambalažom te kartonom (plava) u posebne kontejnere jučer su načelnica sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček simbolično otvorili novosagrađeno reciklažno dvorište na odlagalištu otpada Petrovačka dola u Ulici Vijeća Europe bb u Vukovaru.

– Ovo je investicija kojom smo, uz ispunjavanje zakonskih normi i regulativa koje smo prihvatili ulaskom u EU, omogućili i našim sugrađanima da odlažu otpad sortiran u 42 različite komponente. Tu se može ostaviti gotovo sve, od baterija, guma, akumulatora, glomaznog otpada, lijekova... Time smo u Vukovar donijeli dodatnu vrijednost – kazao je Penava i najavio otvaranje još jednog reciklažnog dvorišta. Prema riječima načelnice Čilić, Fond će i nadalje podržavati sve projekte koji se odnose na gospodarenje otpadom, odnosno zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pri čemu im je Grad Vukovar jako dobar partner.

– Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u vrijednosti je gotovo 1,9 milijuna kuna, a od toga je 80 posto sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Započeli su radovi i na sanaciji odlagališta otpada koji uključuju i gradnju nove kasete za odlaganje otpada, zatvaranje postojećeg tijela odlagališta, gradnju popratnih prometnica... Vrijednost radova je devet milijuna kuna gdje također 80 posto plaća Fond – rekao je tom prigodom direktor vukovarskog Komunalca Igor Štrangarević. Inače, na odlagalištu Petrovačka dola otpad odlažu tri grada i dvadesetak općina Vukovarsko-srijemske županije.

Sanja BUTIGAN
Tri nova kamiona

Jučer su i radnici Komunalca preuzeli tri nova vozila za odvoz otpada. Najveća je to investicija u nabavu vozila za Komunalac u posljednjih 20 godina, a riječ je o suvremenim Man kamionima, vrijednim 5,3 milijuna kuna, pri čemu je 80 posto također platio Fond.

1,9

milijuna kuna vrijednost je izgradnjr i opremanja reciklažnog dvorišta u Petrovačkoj doli

Najčitanije iz rubrike