Sport
MARKO IVKIĆ

Stanko Mršić traži igrače,
a u Cibaliju stigao treći vratar
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Novo ime u momčadi Stanka Mršića mladi je vratar Marko Ivkić. Mladić rođen 1993. godine u Cibaliju je došao iz bosanskohercegovačkog prvoligaša HNK Orašje, no njegov je matični klub županjski Graničar.

Nakon početaka u rodnoj Županji zapazili su ga treneri Osijeka i otišao je u Gradski vrt, u školu nogometa NK Osijek. No, na isteku juniorskog staža, 2010. godine, vratio se u Graničar, gdje je bio dio seniorske momčadi, a onda se 2013. na godinu dana uputio u Švicarsku, zatim je bio u Sarajevu, pa se vratio u Posavinu (Orašje), a onda ovog ljeta došao u Cibaliju.

- Bio sam slobodan igrač, pa su me moji prijatelji Matija Mišić i Josip Tomašević preporučili treneru vratara Tomislavu Vranjiću, koji me pozvao na probu. Odradio sam nekoliko treninga, trener je bio zadovoljan viđenim i poručio vodstvu kluba da me angažira. Ovih dana trebao bih i službeno postati igrač Cibalije. Dobar je osjećaj, klub igra u Prvoj hrvatskoj ligi i ovo mi je prilika za napredovanje u nogometnoj karijeri - kaže Ivkić.

U Cibaliji će u početku imati status trećeg vratara. Mladen Matković čvrsto drži “jedinicu”, a Zvonimir Šubarić je njegova prva zamjena. No Ivkić ne gubi nadu da će i on dobiti svoju šansu.

- Znam kamo sam došao i tko su vratari u Cibaliji, obojica su djeca ovog kluba i odlični vratari. Znam da je Matković trenutno nedodirljiv, a Šubarić također odlično brani. Iako sam treći vratar, dovoljno sam samouvjeren, dovoljno svjestan svojih mogućnosti i nadam se da ću uskoro postati drugi vratar, zatim ćemo vidjeti.

Utakmicu na startu novog prvenstva između Cibalije i Hajduka gledao je s tribine i jako mu se dopalo ono što je vidio. Ipak, Ivkić kaže kako ne treba puno o Hajduku, nego se okreće sljedećoj utakmici, suboti i Slaven Belupu u Koprivnici.

- Protiv Hajduka dečki su dosta dobro odigrali, no gosti su spretno i sretno došli do sva tri boda. Iako je Cibalia izgubila, atmosfera u momčadi je odlična, svi redom vjeruju kako se iz Koprivnice mogu vratiti neporaženi - dodao je Ivkić. A. Grgić

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike