Osijek
POZIV NA ODLIČAN OBJED I ATMOSFERU

Janjetina s ražnja postala zaštitni znak Krčme Milić
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Svaki dan, tek uz iznimku ponedjeljka, točno u 13 sati u Krčmi Milić s ražnja se skida i poslužuje pečena janjetina. Nije ni čudo što je zbog toga taj ugostiteljski objekt smješten na ulazu u “čepinski aerodrom” za samo nekoliko mjeseci, otkako je otvoren, stekao popularnost i postao omiljeno mjesto za dolazak poslovnih ljudi, putnika namjernika, ali i ugodno mjesto za obiteljska druženja. Njegov vlasnik, Ivan Milić, za kojim je četvrt stoljeća ugostiteljskog iskustva, u sklopu restorana uredio je natkrivenu terasu, na kojoj je teško ne zamijetiti dvije velike otvorene peći. U njima se pripremaju delicije, već spomenuta janjetina (pa i prasetina) na otvorenoj vatri, teletina ispod peke, roštilj... dok se na drugoj pripremaju tradicionalna riblja jela ovog podneblja - fiš i sve popularniji i traženiji šaran u rašljama. No, naravno, sadržaj jelovnika puno je bogatiji.

Tako se svakodnevno po cijeni od 25 kuna poslužuju i dnevni meniji, nedjeljom se pak nudi obiteljski ručak. Ako niste za društvo, jelo vam se može dostaviti na kućnu adresu, specijalizirali su se i za usluge cateringa.

No bilo bi doista šteta ne posjetiti ih jer velika terasa sa 100 mjesta (i dječjim igralištem!) pruža doista ugodnu atmosferu. I unutrašnjost je ugodno uređena u slavonskim motivima, klimatizirana sala također može primiti do sto gostiju. Ako, primjerice, zbog poslovnih okolnosti tražite nešto više privatnosti, tu je i mala sala, s 20 mjesta za sjedenje.

Zato je Krčma Milić postala omiljeno mjesta za organizirana obiteljska druženja, poslovne sastanke, različite svečanosti, ali i “gablece” u vrijeme radne stanke... D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike