Regija
UZ 50 GODINA TURISTIČKE ZAJEDNICE

Vodič kroz najstarije europsko naselje
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

VINKOVCI

Turistički vodič “Najstarije europsko naselje – Vinkovci”, urednice Martine Matković, predstavljen je u gradu na Bosutu. Na 70-ak stranica vodič tekstom i fotografijom daje pregled svega onoga što bi turistima i posjetiteljima bilo korisno znati o Vinkovcima.

– Vinkovci već imaju turistički vodič, ali ovaj daje sažetiju i kraću priču o Vinkovcima i najvažnijim turističkim značajkama, povijesnim znamenitostima i osobama, događajima koje vrijedi vidjeti i doživjeti i o njima nešto znati – rekla je autorica vodiča, direktorica Turističke zajednice Martina Matković. Kako je dodala, ovaj vodič je vrlo pregledan i laganog štiva, ali dovoljno da turiste i posjetitelje uputi u brojne priče i zanimljivosti o Vinkovcima. Predstavljanje vodiča bilo je vrhunac obilježavanja 50. obljetnice osnutka Turističke zajednice Vinkovaca, a nazočio je i vinkovačk gradonačelnik Mladen Karlić, koji je poručio kako Vinkovci imaju veliki turistički potencijal, ali u isto vrijeme nedostaje konkretnih projekata i turističkih proizvoda koji bi privukli goste.

Vodič je tiskan u nakladi Turističke zajednice u 2000 primjeraka, tekstove je napisala novinarka Alma Radoš, a suradnici na projektu bili su Danijel Petković, Maja Krznarić Škrivanko, Anita Rapan Papeša i Hrvoje Vulić iz Gradskog muzeja.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike