Regija
DRUGI PARK ZA PSE

Vlasnicima pasa pomagat će i - treneri KŠK-a Cibalia
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

VINKOVCI

Grad na Bosutu dobio je, na radost vlasnika pasa, i drugi park za pse! Prvi je u naselju Lapovci, a drugi je sada na Kanovcima. Realizirali su ga vinkovački Kinološki športski klub Cibalia i Grad Vinkovci.

Riječ je o približno 3200 kvadrata ograđenog prostora koji mogu koristiti vlasnici pasa. “Nadam se da će ovaj park vlasnici pasa zdušno prihvatiti i maksimalno koristiti”, kazao je predsjednik Kluba Cibalia Stipo Stanković, dodajući kako je za projekt odabrano naselje Kanovci zbog niza tamošnjih sportskih sadržaja, ali i brojnih ljubitelja pasa u tom dijelu grada.

– Vlasnici pasa ovdje će moći bezbrižno provoditi vrijeme u druženju s ljudima koje povezuje ljubav prema psima i gdje mogu izmijeniti iskustva o svojim četveronožnim ljubimcima, dok se psi pak igraju gotovo bez ikakvih ograničenja, uzica i brnjica. Za sve nejasnoće u radu sa psima bit će neprestano raspoloživi osposobljeni treneri udruge KŠK-a Cibalia Vinkovci – naveo je Stanković.

Dodao je i da se u Parku za pse moraju poštovati i određena pravila – na igralište nije dopušteno dovođenje drugih životinja; svi psi moraju biti cijepljeni i u ograđeni postor ne smiju se dovoditi agresivni i bolesni ili psi u stadiju skotnosti ili tjeranja; vlasnici pasa trebaju svoje životinje držati pod nadzorom i održavati prostor čistim. O svemu tome na ulazu u park stoji obavijest. “U parku će se psi igrati bez opasnosti da će odlutati, pobjeći i završiti pod kotačima automobila. Tako se socijaliziraju, a istodobno su odvojeni od ljudi koji baš ne uživaju u njihovu društvu. Time se i promiče odgovorno ponašanje vlasnika pasa”, zaključio je Stanković. S. Butigan

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike