Tehno
TEST: LOGITECH K780

Efikasno tipkanje na svemu
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Nedugo nakon predstavljanja na našem se radnom stolu našla jedna Logitech K780 tipkovnica, i dok bi na prvu svatko pomislio kako nije riječ o nečem posebnom, odmah ćemo na početku reći da je – ovo je vjerojatno jedina tipkovnica koju ćete trebati

Ako ste zaposleni, a tim više ako ste u branši koja zahtijeva puno komunikacije preko svih kanala, tada sam uvjeren da u svojim radnim „alatima“ imate računalo, pametni telefon, tablet, a siguran sam i više primjeraka ovih uređaja. I onda u radnome danu selite svoje zadatke s jednog na drugi uređaj rješavajući ih, no istovremeno i prekidajući neki koji trenutno obavljate. Efikasnost je danas pojam koji svi volimo čuti, vidjeti na djelu, osjetiti na vlastitoj koži, a upravo epitet efikasno može stajati pokraj Logitech K780 tipkovnice koja će vam efikasnost unijeti na mala vrata. Kako?

Jedna za sve

Kako bismo vas riješili dileme oko efikasnosti, recenziju ćemo krenuti od onoga po čemu je tipkovnica Logitech K780 posebna. Iako izgledom to ne otkriva, predstavlja uistinu zanimljiv komad računalne periferije, a tome svjedoči već i na samome pakiranju gdje ubada u oči natpis multi-device. Dakle, tipkovnica za više uređaja. I tu je nekako tajna njenog i vašeg efikasnog rada. Naime, na Logitech K780 tipkovnicu možete povezati računalo, pametni telefon i tablet, te uz klik jedne tipke svoj rad seliti s jednog na drugi uređaj. Ova brza „selidba“ od uređaja do uređaja izvedena je s pomoću tri dedicirane tipke, za svaki povezani uređaj. Za povezivanje s uređajima tu je Bluetooth bežična veza, koju ćete pretpostavljam najviše rabiti za povezivanje s tabeltom i telefonom, dok s računalom (ako vam Bluetooth veza nije na raspolaganju) možete iskoristiti priloženi USB prijamnik Unifying. S pomoću istoimene tehnologije možete na jedan prijamnik spojiti nekoliko uređaja, štedeći time na prijeko potrebnim USB ulazima. Primjerice, na jedan Unifying prijamnik možete spojiti vaš bežični miš, bežičnu tipkovnicu i manje Logitechove wireless gadgete. Jednom kada ste povezali tipkovnicu s uređajima – spremni ste za efikasni rad. Tablet i pametni telefon jednostavno možete postaviti u utor na tipkovnici i oni tamo mogu stajati te vam biti uvijek na oku. Tipkate na računalu, primjerice kao ja ovaj tekst, dolazi vam poruka, klik i sada odgovarate tipkanjem poruke na tipkovnici, klik i nastavljate tipkati na računalu. Upravo tako – jednostavno, brzo i efikasno. Vaša radna svakodnevica postat će puno kvalitetnija!

Besprijekorna izrada

Logitech je kod korisnika poznat kao proizvođač kvalitetne periferije za računala. Nije rijetkost da neki komad periferije iz Logitecha traje i po desetljeće. Stoga, često se korisnici, bar oni koji žele imati nešto kvalitetno i dugotrajno, odluče za Logitech. Epitet kvalitete prisutan je i kod Logitech K780 tipkovnice. Sama tipkovnica djeluje iznimno uvjerljivo, a površina tipki i oko njih izrađena je od iznimno kvalitetne plastike. Donji dio tipkovnice i dio koji otkriva utor u koji se mogu postaviti telefon i tablet izrađen je od blago gumirane plastike. Gumirana površina znatno će bolje držati tipkovnicu na stolu, a ujedno i uređaje umetnute u utor. Dezen plastike podsjeća na kamen, mramor, a cjelokupni dojam izuzetno je dobar. Osjećaj pod prstima pri tipkanju je izuzetno dobar, a već nakon nekoliko minuta imat ćete dojam da na tipkovnici radite već godinama. Tipkovnica je pune veličine, što je s obzirom na uredsku orijentaciju i razumljivo. Napajanje tipkovnice izvedeno je dvjema AAA baterijama, a po deklaraciji, baterije bi trebale trajati do dvije godine. Posjedujete li tipkovnicu za tablet, pa možda neku i za pametni telefon, a naravno i onu za računalo, sve ih slobodno možete poslati u ropotarnicu povijesti i nabaviti jednu jedinu Logitech K780 tipkovnicu. Cijena od kakvih 760 kuna sasvim je opravdana, a time i ova tipkovnica zaslužuje naše preporuke.

Marin REŽIĆ

Na nju možete povezati računalo, pametni telefon i tablet, te uz klik jedne tipke svoj rad seliti s jednog na drugi uređaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike