Regija
DONJA MOTIČINA

Počinje gradnja ambulante, otvorenje nagodinu
Objavljeno 20. srpnja, 2016.

Ljeto u općini Donja Motičina obilježavaju značajne investicije na objektima u općinskom vlasništvu, koje će poboljšati komunalni i društveni standard stanovnika. U završnoj su fazi radovi na zamjeni krova od crijepa na mrtvačnici na groblju u Donjoj Motičini krovom od profiliranog lima. Bit će zamijenjena limarija i gromobranska instalacija. Vrijednost radova je 35.000 kuna, a izvodi ih limarski obrt Marija Bandala iz Đurđenovca.

U tijeku su radovi na unutrašnjem uređenju vatrogasnog doma u Donjoj Motičini, na kojem je prošle jeseni zamijenjena stolarija. Radovi obuhvaćaju postavljanje podnih pločica, bojenje zidova te opremanje inventarom kako bi vatrogasci, ali i ostale udruge te mještani, dobili estetski i funkcionalno kvalitetan prostor.

U okviru uređenja objekata u općinskom središtu, u kultnom Astoru, u kojem je dugo godina bio kafić, a neko vrijeme i poljoprivredna ljekarna, Općina je s 30.000 kuna odlučila urediti prostor za Maticu umirovljenika. Zapušteni je objekt dvije godine zjapio prazan jer nije bilo zainteresiranih za zakup.

Ponosan je načelnik Donje Motičine Željko Kovačević na sve što se radi na dobrobit stanovnika te male općine.

- Općina ima mala sredstva i sve naše projekte prate Županija i razna ministarstva. Radove na mrtvačnici Županija će sufinancirati s 40 posto, a dobili smo 10.000 kuna i za radove na unutrašnjem uređenju Astora. Za uređenje vatrogasnog doma osigurali smo sredstva iz natječaja Ministarstva graditeljstva, koje će sa 60 posto sufinancirati radove – rekao je Kovačević.

Ljeto će obilježiti i početak gradnje zdravstvene ambulante u Donjoj Motičini. Prema Kovačevićevim riječima, sljedećeg tjedna obavit će se pripreme, a odmah počinju i građevinski radovi na lokaciji pokraj osnovne škole i novosagrađene nastavno-sportske dvorane, otvorene prije mjesec i pol dana, za Dan općine.

- Ove godine smo za Dan općine dobili dvoranu, a nadam se da ćemo iduće godine slaviti uz otvaranje ambulante. Sredstva su osigurana i nadam se da će od početka gradnje do opremanja ambulante sve ići kako treba. Za sada sve ide u dobrom smjeru i optimističan sam glede daljnjeg razvoja i realizacije projekta – istaknuo je Kovačević.

Skuplja oprema od gradnje

Ambulanta će imati dvije ordinacije – opće medicine i stomatološku, a u objektu će biti smještena i ljekarna. Investicijska vrijednost projekta Doma zdravlja Našice je oko 1,5 milijuna kuna, a financirat će ga Osječko-baranjska županija. “Građevinski radovi iznose 450.000 kuna, a javnim su natječajem povjereni tvrtki Elektro-Lovošević Našice. Ugovorni rok završetka radova je 90 radnih dana i vjerujem da će biti ispunjen. Nakon gradnje slijedit će opremanje, koje će podići vrijednost investicije, jer samo stomatološka stolica stoji od 200.000 do 400.000 kuna. Moram priznati da me to iznenadilo, tako da će gradnja biti jeftinija od opremanja ambulante. No mi želimo stanovnicima osigurati zdravstvenu zaštitu i pokazati da i Donja Motičina može imati iste standarde kao i druge općine”, zaključio je načelnik Kovačević.

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura