Dome slatki dome
DOJAM ELEGANCIJE I LEŽERNOSTI

Tema drva u dječjoj sobi
Objavljeno 21. srpnja, 2016.

Drvo je, kao i materijali koji imitiraju strukturu drva, u trendu. Iako je ta tema često korištena u dječjim sobama, evo prijedloga kako da to učinite na nov, moderan način!

Osim što daje ugođaj topline, drvo je i materijal koji će vizualno oplemeniti svaki prostor, pa tako i dječju sobu. Može stvoriti dojam elegancije, ležernosti ili neku neobičnu jedinstvenu priču, u skladu sa svojom prirodom.

Za sve one koji žele jedinstven ugođaj stvoren uvođenjem drva predlažemo uvođenje rustikalnih elemenata koji datiraju iz doba naših djedova i baka. Rustikalna drvena stolica, košara ili komad drva koji ćete instalirati u funkciji grede dat će jedinstven ugođaj u dječjoj sobi. Drvo može biti bojeno ili zadržite prirodnu boju. Uspješno se kombinira sa svim materijalima, a broj kombinacija je neograničen. Sloboda oblika i boja u detaljima će dječoj sobi dati nesputanu slobodu i poticaj za kreativnost! Soba će biti oplemenjena temom drva na način da povežete podnu, stropnu i zidnu oblogu u jednu cjelinu. To se odnosi na parket ili laminat, koji može biti bojen u trendovsku bijelu boju ili imitirati prirodne strukture drva. To je osobito dobar detalj za dječje sobe u potkrovljima, iako je lako primjenjiv i na ostalim etažama. Temu drva na podu, zidu i stropu povežite s tapetama jednostavna uzorka. U tako izražajan prostor potrebno je smjestiti jednostavne elemente namještaja, a detalji mogu biti i šareni. Povezivanje uzorka podne obloge s detaljima namještaja tema je s kojom ne možete pogriješiti. To se može odnositi na noge kreveta, ručkice ili neki drugi detalj. Diskretna poveznica s podnom oblogom temu drva uvest će na nenametljiv način pa je moguće naglasiti ostale elemente u prostoru, poput neobičnog izgleda kreveta ili upotrebe jakih boja.

Drvo kao tema bit će naglašeno i u kompozicijama namještaja u kojem će samo jedna ploha biti izvedena od takvog materijala a sve ostale od drugih boja i struktura. Najizražajnija će biti leđa poličara, jer je vertikalna ploha vizualno izražajna u prostoru.

Temu drva uvest ćete na jednostavan i vrlo izražajan način postavljanjem rustikalnog poda u dječju sobu. Letve parketa ili laminata trebaju biti široke i izraženih godova. Ta je podna obloga izrazito trendovska. Bez obzira na to što koristili kao inspiraciju, tema drva unijet će pravo osvježenje u dječju sobu, a i dašak trenda za sve one koji su mu skloni.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

Uspješno se kombinira sa svim materijalima, a broj kombinacija je neograničen

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike