Regija
SLAVLJE CVIJETOVIĆA

Rođendan dijele dva brata i kćerka, odnosno nećakinja
Objavljeno 20. srpnja, 2016.

SEONA

Sretan rođendan tebi! I tebi! I tebi! - tako to zvuči u domu Gorana Cvijetovića iz Seone pokraj Našica na datum 2. srpnja, kada taj poznati ugostitelj slavi rođendan. Naime, istoga dana rođendan slavi i njegova kćerka Monika, ali i brat Marin. Najmlađi izdanak obitelji Cvijetović, Monika, rođena je 1998., njezin otac Goran 1972., a njezin stric Marin 1964. godine. Rođendane slave svi zajedno, a ovogodišnja proslava bila je posebna iz više razloga.

- Kćerka Monika slavila je 18. rođendan, a četiri dana prije rođendanske proslave postao sam djed. Starija kćerka Melita rodila je kćerkicu Teu, a obje su došle na proslavu i one su mi najbolji mogući rođendanski dar. Ne mogu opisati to veselje i radost. Naravno, i torta supruge Gordane, koja mi je najveća podrška u životu, razveselila me - rekao je oduševljeni 44-godišnji Goran Cvijetović, u čijem se domu i ove godine na proslavi rođendana okupila obitelj, uža rodbina, prijatelji i susjedi. Dodaje da mu je malo žao što i unučica Tea, koja je rođena 27. lipnja, neće svoj rođendan slaviti zajedno s tetom i djedom.

- Sretan sam i ovako, ali bio bih još sretniji da istu tradiciju mogu imati i sa svojom unučicom, koja je odlučila doći na svijet prije obiteljskog datuma. Nema boljeg vremena da se osjeti zajedništvo od rođendana. Otkad znam za sebe slavim svaki rođendan, prije zajedno s bratom, a kada se rodila kćerka Monika, proslave su još ljepše. Uvijek je zabavno jer smo vesela obitelj - ističe ponosni Goran.

Monika je završila za kuharicu i trenutno je nezaposlena, ali pomaže ocu i majci u ugostiteljstvu.

Kako se sve to dogodilo? Obitelj Cvijetović kaže da (ni)je planirano.

- Ne znamo je li to slučajno ili su namjerno naši roditelji htjeli postići da brat i ja budemo rođeni na isti dan, ali nam je poznata obiteljska priča da je otac bio uvijek jako raspoložen za kirvajske dane u Seoni, kada se slavi blagdan sv. Mihaela, u rujnu. Možda je baš zbog tog kirvajskog veselja i dobre atmosfere otac bio raspoložen i za druge stvari - uz smijeh kaže Goran.

No, slavlja su se zaredala u obitelji Cvijetović. Kćerka Melita 18. lipnja uplovila je u bračnu luku s Tonijem, a na svatovskom slavlju pod velikim šatorom okupilo se gotovo 500 uzvanika! Ovoljetna slavlja Cvijetovići će nastaviti skorašnjim krstitkama male Tee, a onda slijedi kraći predah do rujna, kada će biti velika proslava kirvaja. Snježana Fridl

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike