Crna kronika
RIJEŠEN ZLOČIN U DALJU

Suprugu ubio nožem
pa se bacio u Dunav
Objavljeno 18. srpnja, 2016.
Tijelo Ranka Lalića (52) pronađeno je u Dunavu kod Borova

DALJ - Nedugo nakon što je ubodima nožem usmrtio suprugu Milomirku Lalić (46), Ranko Lalić (52) oduzeo si je život skokom u Dunav. Njegovo je tijelo pronađeno nekoliko kilometara nizvodno, na desnoj obali Dunava u Borovu.

Stravično ubojstvo u Ulici Josipa Astaloša 100 u Dalju zbilo se između srijede i četvrtka, a Milomirkino beživotno golo tijelo pronađeno je u četvrtak prijepodne.

- Nakon očevida započeo je niz dokaznih radnji i postojala je osnovana sumnja da je 52-godišnjak počinio ovo kazneno djelo. Tri dana, 14., 15. i 16. srpnja, policajci su s potražnim psom i patrolnim čamcima tražili supruga 46-godišnjakinje sve dok u subotu oko 10.30 sati policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske nisu pronašli beživotno muško tijelo na desnoj obali Dunava u Borovu i izvijestili nas o tome - kazao je Tomislav Gall, voditelj Službe općeg kriminaliteta u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Na tijelu ubijene žene, dodao je Gall, bilo je više reznih i ubodnih rana. Pretpostavlja se da je Ranko skočio u Dunav vrlo brzo nakon što je ubio Milomirku.

- Njegovo tijelo pronađeno je u dosta lošem stanju, no smatramo da je izvršio suicid 5 ili 6 sati nakon ubojstva - kazao je Tomislav Gall i dodao da će osječko-baranjska policija o pronalasku ubojice i cijelom slučaju pismenim putem izvijestiti osječko Županijsko državno odvjetništvo.

Na upit novinara je li policija dolazila u kuću Lalićevih, Gall je to potvrdio.

- Imali smo postupanja 2014. i 2015. godine zbog nasilja u obitelji, odnosno nasilja prema supruzi - kazao je Gall i dodao da se Ranko Lalić od 2006. godine liječio u psihijatrijskim ustanovama zbog težeg duševnog poremećaja.

Nakon što je ubojica pronađen, Daljci mogu odahnuti, jer su se svi bojali kako bi mogao napasti i njih. Prvu susjedu je i napao u trenutku kada nije uzimao propisane lijekove, a kada bi uzimao terapiju, bio je miran i nije bio nasilan. Milomirka je u selu bila poznata pod nadimkom Lela i o njoj su svi imali samo riječi hvale. Uvijek je svima pomagala koliko je mogla, a u posljednje vrijeme mučilo bi ju što je Ranko šutio. On je govorio kako je stabilan, no zločin se ipak dogodio...

Sandra LACIĆ
MOTIV NEPOZNAT

Iako se kod svakog zločina najčešće traži motiv, u ovom slučaju on se nikada neće doznati.

- Kad imate osobu s takvim duševnim smetnjama, motiv je jako teško utvrditi - rekao je voditelj Službe općeg kriminaliteta u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj. Vijest o nalasku Rankova tijela primili su i susjedi Lalićevih u Astaloševoj ulici u Dalju. Šokirani su tragedijom, ali im je lakše kada znaju da je zločin riješen i nema više straha od neizvjesnosti koja je bila prisutna dok se nije znalo gdje se nalazi Ranko Lalić.

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike