Sport
MARIJAN PUŠNIK O CIBALIJI:

Nismo mogli težeg suparnika dobiti na otvaranju sezone
Objavljeno 16. srpnja, 2016.

Dan prije prve utakmice MaxTV 1. HNL, koju će Hajduk igrati u Vinkovcima, trener Marijan Pušnik još jednom se osvrnuo na dvoboj protiv Iasija...

- Pokazali smo na analizi igračima neke dobre i neke vrlo loše stvari. Imali smo dva sasvim različita poluvremena. Ono prvo nadam se da se neće više ponoviti, a znam da će se opet dogoditi jer smo mladi. Mjesec i pol dana smo tek zajedno, nešto momci zaboravljaju, a i novi način igre je u pitanju. Bit će još grešaka. Iako smo držali loptu u nogama, pravili smo velike greške u obrani - započeo je Pušnik i potom istaknuo:

- Momci nisu navikli da im se otvoreno u oči kaže da prave greške. Ne želimo tražiti krivca ili alibi, nego da drugi puta svi zajedno napravimo nešto bolje. Bilo je i pravih stvari. Mene veseli reakcija Ohandze, kada je zabio gol nije trčao prema navijačima, nego je skupio loptu u mreži i krenuo ka centru. To za mene znači puno. Zato smo i zabili drugi gol.

Kazao je potom Pušnik i nekoliko riječi o Cibaliji...

- Nismo mogli težeg suparnika dobiti na otvaranju sezone. Oni imaju najviše motiva, tek su ušli u Prvu ligu. Bit će pun stadion, očekujem puno borbe. Kolegu Mršića godinama znam, baš kao i svi, poznajem kako igraju njegove momčadi. Za ostvariti pobjedu na ovakvom gostovanju moramo super odigrati, puno trčati. To smo dobro radili u Rumunjskoj, u prosjeku smo trčali 10 tisuća metara. To je na europskom nivou. Istina, ponekad je bolje stati na mjestu nego glupo trčati, ali ako ćemo ovako nastaviti Hajduk će se dignuti.

Najavio je i promjene u sastavu...

- Neki su umorni, neki su primili neugodne udarce. Cibalija je u fokusu, ali gledamo i na četvrtak. Ne mogu si priuštiti da sada izvedem istih 11 igrača kao u Iasiju. Nisu svi spremni. Tu nema nikakvog alibija, idemo na pobjedu. Bod nije dobar, ali vidjet ćemo tijek utakmice. I u Rumunjskoj smo išli na pobjedu pa smo na koncu zadovoljni s remijem. U Vinkovcima je nova utakmica, HNL je naše glavno natjecanje i u svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe.

Kazao je Pušnik i kakva je situacija s ozljedama...


- Said je spreman 50 posto, Futacs odrađuje terapije, prima injekcije. Potom će nastaviti s treningom. Sušić je već u procesu treninga, polako trči, nadam se da će se u ponedjeljak potpuno vratiti, ali to ne znači da će igrati u četvrtak. Za Ohandzu i Kalinića ćemo vidjeti. Lovre je naš kapetan i nadam se da će stati na vrata protiv Iasija, ali Stipica će braniti u Vinkovcima.

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Šimić, Milić - Jefferson, T. Bašić, Kožulj - Tudor, Vlašić - Mastelić.Toni Bilić

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike