Osijek
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Esperantisti o zemljama na raskrižju
Objavljeno 16. srpnja, 2016.

Osijek je domaćin 27. Međunarodne esperantske konferencije, koja se u našem gradu održava od 16. do 22. srpnja. Riječ je konferenciji Međunarodne udruge OSIEK (Organiza Societo de Internaciaj Esperanto Konferencoj), čije ime, kaže Višnja Branković, tehnička organizatorica skupa, nije slučajno.

- Međunarodna će esperantska konferencija okupiti dvadesetak sudionika iz deset europskih zemalja, a glavna je tema skupa Zemlja na raskrižju - kaže Višnja Branković.

Predavači su esperantski književnici, znanstvenici i profesori: Višnja Branković, Maria Butan, Nedeljka Lozajić, Georgi Mihalkov, Spomenka Štimec i Zlatko Tišljar.

Na radni dio skupa, koji će se održavati u prijepodnevnim satima u hotelu Millennium, organizatori pozivaju sve slavonske esperantiste. Poslijepodne su planirani izleti kroz Slavoniju i Baranju te uživanje u gastronomiji i kulturi Osijeka. Po završetku skupa, dio sudionika odlazi u slovačku Nitru, grad prijatelj Osijeka, gdje će se održati 101. Svjetski esperantski kongres, na kojem će se okupiti više od 1200 esperantista iz 60 zemalja svijeta. V.L.

Najčitanije iz rubrike