Sport
KRENULA OSJEČKA B MOMČAD

Steinbrückner će talente
“tesati” na Zelenom polju
Objavljeno 15. srpnja, 2016.

S radom je počela i novoformirana B momčad NK-a Osijek koja bi se u novoj sezoni trebala natjecati u Trećoj HNL “istok”. Iako taj njezin status službeno još nije potvrđen, sve upućuje kako neće biti nikakvih prepreka da se ta momčad osječkog prvoligaša uključi u trećeligaško natjecanje. U Gradskom vrtu formiranje te momčadi smatraju presudnim za lakši razvoj svojih mladih igrača, točnije, ona bi trebala igračima kojima završavaju juniorski staž olakšati prijelaz u seniorski nogomet. Međutim, neće to biti njezina jedina uloga.

- Sada na raspolaganju imamo 30-ak igrača što će se, naravno, smanjiti. Ima tu nekih igrača koji su na probi što iz naše regije, s nama su i dva Brazilca koja su stigla na probu za prvu momčad. Prioritetno će to biti razvojna momčad za mlade snage (juniore kojima je prestao staž i one koji su izlazno godište, nap. a.), ali znate kako su s nama i tri vrlo iskusna igrača Hrvoje Kurtović i Tomislav Radotić, te Mislav Leko koji je zbog ozljede propustio pripreme s prvotimcima. Naravno, momčad će se popunjavati ovisno i o potrebama prvog sastava, točnije ovisit ćemo i o tome koga će nam poslati šef stručnog stožera Zoran Zekić - kaže Tomislav Steinbrückner, trener kojem je povjerena odgovorna uloga vođenja tog novog sastava.

Formiranje još jedne natjecateljske momčadi stvorilo je dodatnu gužvu s prostorima za trening u Gradskom vrtu.

- Zato ćemo trenažne aktivnosti B momčadi u dogovoru s NK-om Olimpija odrađivati na igralištu na Zelenom polju - kaže Steinbrückner.

Do početka sezone ta druga momčad osječkog prvoligaša imat će bogat program.

- Planiramo odigrati sedam-osam prijateljskih utakmica kroz koje ćemo napraviti konačnu selekciju. Sudjelovat ćemo na tri turnira u Čepinu, na Memorijalu Antuna Batinića te na turniru u Pakracu. Rezultat nam nije prioritet, ali uvijek je ljepše i lakše raditi kada se pobjeđuje. Osim toga, treba kod tih mlađih igrača stvarati i pobjednički mentalitet - zaključio je Steinbrückner kojem će u radu pomagati trener juniorske momčadi Ivo Vranješ, a stručni stožer će se popunjavati u hodu s potrebnim profilima trenera i liječničkom službom.D. Keler

Najčitanije iz rubrike