Crna kronika
ZLOČIN U DALJU

Žena ubijena, suprug
nestao, susjedi u strahu
Objavljeno 14. srpnja, 2016.
Neslužbeno doznajemo kako je nesretna žena izbodena nožem

Stanovnici Ulice Josipa Astaloša, u Dalju, ostali su u šoku nakon saznanja da je u kući na broju 100 pronađeno, obliveno krvlju beživotno tijelo Milomirke Lalić (46). Tijelo je jedan od susjeda, koji je u kuću ušao kroz otvoreni prozor s ulične strane, pronašao na podu. Neslužbeno doznajemo kako je nesretna žena izbodena nožem. U kući nije bio njezin suprug Ranko Lalić (52), kojeg nitko nije vidio od srijede. Ranko se posljednjih godina u nekoliko navrata, zbog psihičkih problema, liječio u Popovači. Policija ga do zaključenja teksta nije pronašla.

Milomirkino tijelo pronađeno je u četvrtak, oko 10.30 sati. Lelu, kako su je zvali, susjedi su posljednji puta vidjeli u srijedu, oko 13 sati. Iste večeri su joj kucali na vrata, no nitko nije otvorio, a vrata su bila zaključana i pred njih je, u dnu, stavljena cigla. Pokušali su je pozvati i telefonom, no ni ona ni Ranko nisu se javljali. Kako je ni u četvrtak ujutro nisu pronašli, susjedi su, sumnjajući da se Leli nešto dogodilo, pozvali policiju.

Policajac je susjedima rekao kako ne smije provaliti u kuću, nakon čega su susjedi, najsitnijem među njima, pomogli da uđe u kuću kroz otvoreni prozor s ulične strane. Luka Šolak je nekoliko sekundi kasnije ugledao okrvavljeno Milomirkino tijelo na podu susjedne prostorije, nakon čega je povikao susjedima i policajcu da je Lela mrtva.

Vrlo brzo policijski automobili okružili su kuću Lalićevih, oko koje je razvučena traka. I dok je očevidna ekipa zajedno sa zamjenikom državnog odvjetništva obavljala očevid, policijske patrole krenule su u potragu za Rankom Lalićem, češljajući cijeli Dalj, ali i okolna mjesta te oranice. Doznajemo kako su kontaktirali i obližnji granični prijelazi sa Srbijom.

Iako policija nije objavila tko je osumnjičen za ubojstvo, susjedi su nakon saznanja da je Milomirka ubijena, u strahu, jer policija još uvijek ne zna gdje je Ranko. Od susjeda doznajemo da se Ranko Lalić u nekoliko navrata liječio u Popovači te da je prije nekoliko godina imao agresivnih ispada prema prvoj susjedi Dobrili.

- Došao mi je u kuću i tražio novac. Odjednom me je napao pa sam mu dala koliko sam novca imala. To ga nije smirilo pa je uzeo stolice i počeo ih bacati na mene. U strahu sam bježala no sustigao me, zgrabio me za kosu i odvukao u dvorište gdje me je bacio na ogradu. Iščupao mi je pri tome nekoliko pramenova kose - ispričala nam je susjeda Dobrila, koju je napao Ranko Lalić.

Milan BUGARIĆ
DOSELILI U DALJ IZ OKUČANA

Obitelj Lalić u Dalj se doselila 1995. godine iz okolice Okučana. Ranko je radio na željeznici gdje je prošle godine umirovljen, dok je Milomirka bila nezaposlena. No, kažu susjedi, bila je vrijedna domaćica koja je brinula o kući, a povremeno je znala služiti i starije osobe u susjedstvu. Lalići imaju kćerku koja je prije nekoliko dana otputovala u Kanadu svome suprugu.

RANKO ŠUTIO CIJELO VRIJEME...

Susjeda Mira Orlić svakodnevno je pila kavu s Lelom, a u zadnje vrijeme Ranko je svakodnevno s njima sjedio za stolom, no cijelo vrijeme je šutio. “Leli je to smetalo pa ga je i pred menom pitala kako se osjeća. On bi samo odgovorio: 'Nemoj se brinuti, sve je u redu. Stabilan sam'. Inače, sve je bilo u redu kada se pridržavao terapije”, kaže Mira Orlić, koja je također zabrinuta što Ranko nije pronađen.

potraga

POLICIJA JOŠ UVIJEK NIJE PRONAŠALA RANKA LALIĆA

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike