Osijek
REALIZIRANA INVESTICIJA NA BRIJESTU

Mještanima još više prava u odlučivanju o trošenju novca
Objavljeno 15. srpnja, 2016.

Umjesto zemljane površine ispred župne crkve mučeništva svetog Ivana Krstitelja u Brijestu sada je asfaltirano parkiralište. Riječ je o površini od 200 četvornih metara, a vrijednost radova je 70 tisuća kuna. To je još jedan od realiziranih prioritetnih projekata koji se u Mjesnom odboru Brijest realiziraju sredstvima gradskog proračuna.

Gradonačelnik Ivan Vrkić, uz suradnike, te Davora Vića, direktora Unikoma, tvrtke koja je izvela ove radove, obišao je jučer tu lokaciju.

Željko Biočić, predsjednik Vijeća MO Brijest, i gradski vijećnik Damir Kramarić izvijestili su gradonačelnika kako se na Brijestu realiziraju svi obećani projekti i posebno je zadovoljstvo što Brijest napreduje kroz investicije u cilju što kvalitetnijeg života. Potom su gradonačelnika upoznali i s novim prijedlozima.

Kramarić tako iskazuje želju da se pomogne u rješavanju imovinskih odnosa za zemljište na potezu između nogometnog igrališta i crkve, ondje bi moglo nastati cijelo novo obiteljsko naselje.

Biočić je pak odveo gradonačelnika do Vinkovačke ulice gdje je ideja da se urede budući urbani vrtovi. Zapušteno je to zemljište dijelom u vlasništvu HŽ-a, pa gradonačelnik pristaje uključiti se u pregovarački tim. D. Kuštro

DECENTRALIZACIJA GRADSKE KASE...

Za posjeta Brijestu gradonačelnik Vrkić je najavio da ozbiljno razmišlja o svojevrsnoj decentralizaciji gradskog proračuna. Odnosno, da se znatnije povećaju sredstva za prioritete gradskim četvrtima i mjesnim odborima. “Tako će i sami građani imati jači utjecaj na ono što će se raditi u njihovu prostoru. To će biti nova politika gdje ćemo omogućiti da građani više participiraju kako bi odluke bile bolje i korisnije. Jer oni koji žive na području dijela grada najbolje znaju što im je potrebno”, najavio je Vrkić.

UREĐENJE IGRALIŠTA I VJEŽBALIŠTA

Davor Vić je pak jučer najavio kako od strane Unikoma kreće i realizacija programa uređenja površina dječjih igrališta i postavljanja fitness-sprava po svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Najčitanije iz rubrike