Dome slatki dome
DETALJI U KUPAONICI

Mesing i bakar
ponovno su u trendu
Objavljeno 14. srpnja, 2016.

Svaki prostor, neovisno o funkciji i uređenju, postaje cjelovit tek nakon uvođenja detalja. Oni daju osobnost prostoru, ali i naglašavaju ugođaj koji želimo postići.

Kupaonica je prostor koji sve više koristimo i u opuštajuće svrhe, pa je stvaranje ugođaja vrlo važno. Postići ćemo ga kvalitetnim odabirom detalja.

Ono što svakako treba biti sastavni dio opremanja kupaonice, neovisno o sanitarnoj opremi i namještaju su grijaća tijela. Odabirom elegantnih radijatora koji u prostoru izgledaju kao ploča za nosač ručnika postići ćemo ugođaj sličniji onom u dnevnom boravku nego u kupaonici. Ovo nam najnoviji trendovi sa sajma namještaja I Saloni i nameću.

Rasvjetna tijela vrlo su elegantna i postavljaju se asimetrično u odnosu na zrcalo. Češće je to visilica, ali može biti i zidna lampa. Pokušajte iskoristiti jedan kutak za spremište i osvijetliti ga visilicom, a u zonu zrcala ugradite zidnu LED rasvjetu. Ugođaj će biti vrlo ležeran.

Mesing i bakar ponovno su u trendu. Povežite metalne dijelove rasvjetnih tijela s detaljima poput poslužavnika ili čaše. Sitne predmete grupirat ćete i izbjeći nered, a uvesti zanimljiv trendovski detalj. Grupiranjem predmeta po zonama možete također postići zanimljiv vizualni sklad.

Vješalice na zidu mnogima su nebitan detalj, ali pravilnim ćemo odabirom postići idealan sklad u kupaonici. Stilski povežite sve zidne elemente - bojom, oblikom i materijalima.

Ručnike povežite s bojom pločica. Možete stvoriti kontrast ili međusobno povezivanje. U trendu je postava podnih prostirki u kupaonicu pa ih svakako povežite s bojom ručnika. Poželjno je da su međusobno što sličniji.

Ako u kupaonicu uvodite stolicu ili foteljicu, što je također u trendu, odaberite bijelu boju, poput sanitarne opreme ili neku od postojećih boja u kupaonici. Ona može biti postavljena i vrlo ležerno te poslužiti za vješanje odjeće ili odlaganje stvari.

Uz sve detalje, uvedite ugodne mirise eteričnih ulja kako bi ugođaj kupaonice bio potpun.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.

Ako u kupaonicu uvodite stolicu ili foteljicu, što je također u trendu, odaberite bijelu boju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike