Novosti
ANDREJ PLENKOVIĆ U SLAVONIJI:

Otvoreni i za suradnju s HDSSB-om
Objavljeno 12. srpnja, 2016.

Vezani članci

ANDREJ PLENKOVIĆ:

HDZ za partnerstva i izvan Domoljubne koalicije

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u četiri slavonske županije - Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj, vodeći unutarstranačku kampanju predstavio članstvu glavne smjernice budućnosti HDZ-a i smjernice platforme programa s kojim će HDZ nastupiti na parlamentarnim izborima.

- Želim svojom aktivnošću i u suradnji sa svim tijelima stranke vratiti vjerodostojnost HDZ-u i povjerenje birača te očekujem izvrstan rezultat i, naravno, pobjedu u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici - kazao je Plenković. Na pitanje o tome hoće li na listama HDZ-a u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici biti velikih promjena u odnosu na izbore održane u studenome, Plenković je odgovorio kako će o listama za Sabor biti više riječi idućeg tjedna, odnosno poslije unutarstranačkih izbora 17. srpnja. Istaknuo je kako on želi da na listama HDZ-a budu kvalitetni, u političkom smislu dokazani, te stručni ljudi koji će dobiti povjerenje birača.

Na pitanje o mogućoj postizbornoj suradnji s HDSSB-om, Plenković je odgovorio kako je već rekao da je HDZ otvoren za suradnju sa strankama Domoljubne koalicije. - Moji suradnici koji vode te pregovore kontaktiraju i s drugim strankama. Napravit ćemo kvalitetnu analizu na koji način i u kojem formatu ići na izbore, a onda ćemo na temelju programskih podudarnosti i svjetonazorskih sličnosti težiti postizanju dogovora i koalicija nakon parlamentarnih izbora - rekao je Plenković. P.Žarković/I.Mikulić

Možda ste propustili...