Osijek
MEĐUNARODNI SEMINAR NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Sudjeluje 50-ak studenata iz cijele Europe
Objavljeno 12. srpnja, 2016.

Svečana dvorana Filozofskog fakulteta u Osijeku jučer je ugostila 50-ak studenata povijesti iz cijele Europe. Projekt je pokrenut pod inicijativom Međunarodne udruge studenata povijesti ISHA Osijek i njihova predstavnika Tonija Šafera, koji su u suradnji s Odsjekom za povijest nakon davne 2009. godine uspjeli ponovno dovesti ovaj uvaženi ljetni seminar natrag u Osijek.

Nakon uvodnih riječi predstavnika studenata povijesti, nazočne je pozdravila i Dubravka Božić Bogović, prodekanica Filozofskog fakulteta, dok je nakon nje zadovoljstvo održavanjem seminara izrazila i voditeljica Odsjeka za povijest - Slađana Josipović Batorek.

- Budući da naš omaleni odsjek ove godine slavi 20 godina od osnutka, iznimno nam je zadovoljstvo što je ovakav seminar pronašao svoje mjesto na osječkom Sveučilištu. Time smo dobili savršenu priliku za međunarodnu promociju rada odsjeka i njegovih studenata, ali i za organizaciju predavanja na ovu zanimljivu temu - istaknula je u svom govoru voditeljica Odsjeka za povijest. Također, zahvalila je osječkim studentima okupljenima u ISHA-u, koji su žrtvovali svoje privatno vrijeme kako bi ovaj seminar zaživio i kako bi se Filozofski fakultet pokazao u što boljem svjetlu.

Za kraj, nazočnima se obratila i Daria Lohmann, predsjednica ISHA Interantional, koja je istaknula da ISHA ide u izvrsnom smjeru, proširujući se i organizirajući ovakve ljetne projekte - koje ni nesnosne osječke vrućine ne mogu spriječiti.

“Povijest marginaliziranih” održavat će se sve do subote, 16. srpnja, a do tada će predavanja obuhvatiti teme religijskih, etničkih i seksualnih manjina koje su bile podčinjavane u povijesti. M. Mandić

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike